Victor Ponta, despre REMANIEREA lui Remus Pricopie: Nu am în vedere aşa ceva. Mă voi pronunţa la final VIDEO

Victor Ponta a declarat, luni, la Orăştie, că nu are în vedere remanierea vreunui ministru. Întrebat dacă în şedinţa Comitetului Executiv se va discuta despre schimbarea ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, Ponta a arătat că important este cum se vor încheia Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională, iar la final se va pronunţa.

30 iun. 2014, 09:08
Victor Ponta, despre REMANIEREA lui Remus Pricopie: Nu am în vedere aşa ceva. Mă voi pronunţa la final VIDEO

Victor Ponta a negat că, la nivelul Executivului, va avea loc o remaniare. „Nu am în vedere aşa ceva”, a spus  Ponta.

Întrebat dacă se va discuta despre remanierea ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, Ponta a răspuns:  „Pe surse sunt tot felul de lucruri, pe mine mă interesează cum se termină testele naţionale şi bacalaureatul, unele lucruri au fost bune, altele mai puţin bune, nu vreau să mă pronunţ eu decât la final, dar deocamdată responsabilitatea domnului Pricopie, şi asta am şi vorbit cu el zilele trecute şi vorbesc şi zilele acestea, este ca aceste proceduri esenţiale pentru sistemul de educaţie preuniversitară să se desfăşoare cât mai bine”.

Liderul PSD a arătat că Pricopie nu a venit la Orăştie, aşa cum au venit ceilalţi miniştri, pentru că i-a solicitat să rămână în Bucureşti, la minister, pentru a se ocupa de desfăşurarea examenului de bacalaureat.

Şedinţă PSD într-o fostă UNITATE MILITARĂ. Comitetul Executiv discută despre candidatul la prezidenţiale

În ceea ce priveşte o posibilă schimbare a lui Robert Cazanciuc de la Ministerul Justiţiei, Ponta a spus că acest lucru nu se va întâmpla.

Ce aveţi cu el? Decizia îmi aparţine mie, sigur că discuţiile cu liderii judeţeni sunt importante. Dar decizia mea este ca domnul Cazanciuc să-şi facă mai departe treaba de ministru al Justiţiei”, a arătat liderul PSD.

Întrebat dacă îi va cere lui Liviu Dragnea să părăsească Guvernul pentru a se ocupa de campania prezidenţială, Ponta a răspuns: „Nu, îi voi cere să rămână, cum să îi cer să părăsească. Trebuie să rămână”.

Pe de altă parte, Ponta le-a cerut scuze jurnaliştilor că nu i-a chemat în „bucătăria politică'”a partidului, la Orăştie, unde are loc şedinţa informală a Comitetului Executiv al partidului.

„Nu vă supăraţi că nu vă chemăm în bucătăria noastră politică, dar aşa, nu ne-am văzut de ceva timp. Nu prea arată a sufragerie (n.r.- locul în care stă presa), oricum, e mai bine. De aia m-am oprit, să-mi cer iertare, dar nu e nimic oficial, ci cum nu ne-am văzut de câteva luni, am tot fost cu alte probleme, vrem şi noi să stăm o zi- două să vorbim, să pregătim toamna. Deci asta era rugămintea pentru dumneavoastră”, a spus Ponta înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului de la Orăştie.

Şedinţa informală a Comitetului Executiv al PSD are loc într-un complex turistic, fostă bază militară, iar presa nu a avut acces în interiorul complexului. Pentru ziarişti au fost instalate două corturi la intrarea complexului.