Victor Ponta, despre problemele din sistemul sanitar: Problemele nu se rezolvă dacă arestăm medicii

Victor Ponta a comentat miercuri seară, la România TV, problemele din sistemul de sănătate şi scandalul Hexi Pharma. Fostul premier a atras atenţia că problemele din acest domeniu sunt mult mai vechi şi nu se vor rezolva cu arestrea unor medici renumiţi, pentru că atunci nu va mai avea cine să-i trateze pe români.

RomaniaTV.net
01 iun. 2016, 20:45
Victor Ponta, despre problemele din sistemul sanitar: Problemele nu se rezolvă dacă arestăm medicii

„Avem mari probleme în sistemul de sănătate şi nu sunt de acum 2 ani. Eram informat despre probleme, ştiam unde nu am terminat maternităţile. Nu am fost informat de SRI despre Hexi Pharma. V-a zis şi SRI că nu”, a spus Victor Ponta.

Fostul premier a arătat că a încercat să găsească soluţii măcar pentru partea de infrastructură a sistemului sanitar şi, măcar parţial pentru problema salariilor. „Eu am incercat. Am luat bani de la BERD sa incercam sa reparam partea de infrastructura, am marit cu 25% salariile. Acum solutia e sa ii arestam pe toti. Profesorul Irinel Popescu are un dosar. profesorul Lascar, care a salvat cateva mii de oameni, are un dosar. Au luat-o si pe dna Monica Pop. Eu stiu un singur lucru: daca ii arestezi pe medici, nu o sa rezolvi problemele din sanatate. Cand o sa fiu bolnav, o sa ma duc la politist sa ma trateze. Sau o sa ne ducem toti în Turcia pentru ca avem 1 milion de romani bolnavi de cancer si sunt 250 de medici oncologi”, a punctat Victor Ponta.