Victor Ponta, despre rocada guvernamentală: ”Să se facă listă cu cei mai buni oameni nu contează că sunt de la PSD sau PNL”

Fostul premier al României, Victor Ponta, este de părere că pentru viitorul Executiv care va fi condus de către Marcel Ciolacu, liderii coaliției ar trebui să întocmească o listă cu cei mai buni oameni din partid care ar trebui să ocupe funcțiile de miniștri.

26 mai 2023, 00:12
Victor Ponta, despre rocada guvernamentală: ”Să se facă listă cu cei mai buni oameni nu contează că sunt de la PSD sau PNL”
Victor Ponta, despre rocada guvernamentală

Victor Ponta, despre rocada guvernamentală. Victor Ponta a subliniat că în tot acest timp s-a așteptat ca liderii coaliției de guvernare să se întâlnească fără prea multă vâlvă și să ia o decizie înțeleaptă în ceea ce privește rocada guvernamentală.

Citește și Victor Ponta, atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis, după protestul profesorilor din Piața Victoriei: ”S-a spălat pe mâni și a plecat la Sibiu”

Victor Ponta, despre rocada guvernamentală

”Mă așteptam ca domnul Ciolacu și domnul Ciucă, poate și cu Hunor Kelemen, să se întâlnească într-un loc fără să știm noi și să zică: «Facem o listă de miniștri buni și pe ăștia îi ținem orice ar fi, nu contează, că sunt PSD, PNL. Și facem o listă de miniștri proști, în sensul slabi, și pe ăia îi schimbăm orice ar fi, nu contează că sunt PSD, PNL”, a declarat Victor Ponta la Digi24.

Fostul premier a vorbit și despre varianta scoaterii UDMR de la guvernare și a subliniat că cei doi miniștri de la Dezvoltare și Mediu sunt foarte buni în ceea ce fac. Mai mult, acesta este de părere că portofoliul de la Transporturi ar trebui să fie în continuare la Sorin Grindeanu.

”Ungurii – vrem să-i dăm afară, nu știu dacă îi dăm sau nu-i dăm. Consider că cei doi de la Dezvoltare și Mediu sunt miniștri buni, vorbesc limbi străine, se pricep. Cel de la Sport, nu, săracu. «Nu, hai să le luăm de la unguri Dezvoltarea, că vrem noi». Măi, aveți unul mai bun decât Cseke, că dacă-l aveți, dați-l afară.» La fel și cu Transporturile. Marea problemă cu Transporturile în România și am suferit și eu de ea și după aia mult mai rău mi-a fost, faptul că s-a tot schimbat, s-a tot schimbat, s-a tot schimbat. Grindeanu cât are? Un an și ceva…A semnat niște contracte cu toată lumea, nu doar cu PSD. Astăzi a fost la Cluj și a semnat contract pentru metrou. Lasă-l că-i știe pe ăia cu care a semnat contractele și e interesul lui Grindeanu, care candidează anul viitor, e lider de partid, să le pună în practică, că altfel dacă le-ar semna hârtiile și ar rămâne cu ele….România e țara hârtiilor semnate care nu se transformă în ceva…cred că e legitim, nu cred că se va rupe alianța de la așa ceva” a mai spus fostul premier.

De asemenea, Victor Ponta a ținut să precizeze faptul că unul dintre miniștri pe care l-ar schimba după rocada guvernamentală este Lucian Bode și asta pentru faptul cp a gestionat prost problema Schengen.

”Recunosc că mă așteptam ca criteriul să fie după un an și jumătate: haide să-i vedem pe ăia buni…eu spre exemplu l-aș schimba pe domnul Bode, nu pentru scandaluri, ci pentru faptul nu doar că a gestionat și gestionează foarte prost problema Schengen, dar eu nu știu nici acum, după 3 ani, cine l-a aruncat în aer pe omul ăla la Arad. Am o problemă cu chestia asta.

Pentru mine, revoltător ca cetățean al României, să ai un ministru al Turismului, nu contează de la ce partid sau cum îl cheamă, care nu vorbește limba engleză și nu zboară cu avionul, mi se pare emblema modului în care partidul strică guvernarea. Așa că promovarea turismului românesc e sublimă dar lipsește cu desăvârșire.

Ar trebui să păstrezi niște oameni care cât de cât au făcut câte ceva sau care au niște probleme de rezolvat. Vă dau un alt exemplu: din punctul meu de vedere, mă întorc la partea cu banii, dar în urma hotărârilor judecătorești pe care judecătorii le-au obținut, anul ăsta România trebuie să dea judecătorilor, procurorilor vreo 16 miliarde de RON. Dar este o problemă structurală, în sensul în care nu le-ai dat o dată și ai rezolvat, trebuie să le dai cinci ani din urmă și de acum încolo trebuie să le dea salariile mari. Eu l-aș ține pe domnul Predoiu, care a fost ministru în toți anii ăștia și să zic: «Domnu’ ministru, rămâneți și rezolvați problema asta, nu știu cum, discutați cu magistrații, rezolvați-o faceți ceva la alegeri, dar rezolvați-o, că dacă aduc un ministru nou și îi pun în brațe magistrații care spun Alo, domnu ministru, dați-ne banii.» Ce să facă noul ministru? De unde să scoată 3 miliarde de euro?”, a conchis Victor Ponta.

Citește și Victor Ponta, atac virulent la adresa lui Iohannis, Orban, Cîțu și Ciucă. ”Și-au făcut de cap, găuri în buget, și acum când vine nota de plată, să vină Ciolacu să plătească