Victor Ponta aruncă bomba despre gaura de 20 de miliarde de lei din bugetul de stat: ”Din economia românească a rămas consumul”

Fostul premier al României, Victor Ponta, a declarat joi seară că gaura de 20 de miliarde de lei din bugetul de stat există, în ciuda declarațiilor politicienilor care infirmă acest lucru.

25 mai 2023, 23:44
Victor Ponta aruncă bomba despre gaura de 20 de miliarde de lei din bugetul de stat: ”Din economia românească a rămas consumul”
Victor Ponta aruncă bomba despre gaura de 20 de miliarde de lei din bugetul de stat: ”Din economia românească a rămas consumul”

Victor Ponta aruncă bomba despre gaura de 20 de miliarde de lei din bugetul de stat. Victor Ponta a subliniat că această gaură nu va fi acoperită deoarece din economia românească a rămas consumul.

Citește și Mugur Isărescu: „Gaura de 20 de miliarde de la buget e o obscenitate”. Ce spune guvernatorul BNR despre preţuri şi impozitarea progresivă

Victor Ponta aruncă bomba despre gaura de 20 de miliarde de lei din bugetul de stat

”Gaura din buget există. Eu îi cunosc pe cei din Ministerul de Finanțe, am lucrat foarte bine cu ei. Politicienii le zic să treacă acolo că vom încasa un miliard de euro, ca să dea bine cu cifrele, că până la urmă bugetul este construit pe niște proiecții. Dar nu o să încaseze, nu au cum. Din două motive: din economia românească a rămas consumul, dar și ală scade, și încă o chestiune delicată, pe care o să o discutăm altădată.

Eu am făcut reforma ANAF și m-a criticat toată lumea că am adus SRI în ANAF. Dar eu m-am gândit așa: aia din SRI în supraveghează pe ăia din ANAF, cei din ANAF pe cei din SRI și uite așa, în primul an, am avut 2 miliarde de euro, fără să măresc vreo taxă. Eu am scăzut taxele, TVA, impozitul pe dividente.

Acum, când aud de digitalizarea ANAF-ului… Ce înseamnă această digitalizare? Să nu mai lucrați cu hârtii? Păi cine vă cere să nu mai lucrați cu hârtii? Problema e că dacă nu o mai faceți, trebuie să dați afară jumătate. Dar nu puteți face asta.

Eu îl lăudam mereu pe domnul Bolojan că s-a dus la Consiliul Județean, a dat jumătate afară și lucrează foarte bine. După am aflat că ăia dați afară l-au dat în judecată, au câștigat și acum trebuie să îi pună la loc”, a spus Victor Ponta la Digi24.

Mai mult, fostul premier a spus că nu înțelege unde încap fizic atât de mulți secretari de stat în Guvern, având în vedere faptul că atunci când era el se afla în curtea Executivului erau mult mai puțini.

”Eu nu înțeleg unde încap atâția, că am fost în Guvernul ăla de multe ori. Stăteam înghesuiți și pe vremea mea, cu 70 de secretari de stat, acum unde stau 200? Unde au birouri? De unde mai iau încă o clădire și încă o clădire? E o hipertrofie care nu se reflectă în niciun caz într-un rezultat mai bun”, a conchis Ponta.

Citește și Pensii 2023. Anunțul zilei de la Guvern pentru 5 milioane de români! Termenul limită este luna iunie