Victor Ponta despre Roşia Montana: Guvernul va pune în aplicare ceea ce decide Parlamentul

Premierul Victor Ponta a declarat marţi seară că în cazul în care se decide în Parlament că proiectul Guvernului nu e bun şi face un alt cadru din care scoate lucrurile controversate, Executivul va aplica decizia Parlamentului, potrivit Agerpres.

22 oct. 2013, 20:12
Victor Ponta despre Roşia Montana: Guvernul va pune în aplicare ceea ce decide Parlamentul

‘Noi am discutat vineri, la USL, iar opţiunea mea este următoarea: eu nu pretind că ce a făcut Guvernul este perfect şi nu vă puteţi atinge de legea Guvernului, am pretins un singur lucru – că după 15 ani în care nimeni nu a avut curaj să pună pe masă problema exploatărilor de aur, Guvernul ăsta, aşa cum a fost el, a avut curaj să pună problema pe masa Parlamentului. Dacă în comisie se decide că nu e bine ce a făcut Guvernul şi face un alt cadru din care să se scoată lucrurile controversate, în care să se dea garanţii în plus pentru orice fel de exploatare, eu, ca Guvern voi aplica ceea ce decide Parlamentul’, a spus Ponta, la B1 TV.

El a adăugat că în comisie s-a format ”cumva” o majoritate împotriva liberalilor care erau prea radicali, iar după ce la un moment dat au susţinut proiectul acum se declară cu totul împotrivă.

‘Nu mă interesează să am o majoritate fără PNL, mă interesează ca în cadrul comisiei şi al Parlamentului să se ia o decizie clară, ce facem, în general, cu exploatările de resurse naturale, nu doar pentru Roşia Montană, facem sau nu facem, ne dezvoltăm ca ţară sau nu ne mai dezvoltăm. De aceea au fost cele 30 de zile de prelungire ale (n.r. – activităţii comisiei) pentru ca în cadrul comisiei să se discute nu la modul populist, sau cum ar da bine la televizor, sau cum o să se bucure manifestanţii din stradă’, a adăugat premierul.

 

VEZI SI:

Ponta: Anul viitor încheiem tranziţia de la comunism la capitalism. Se împlinesc 25 de ani de la comunism