Victor Ponta, despre Vlad Voiculescu: „Avem un ministru al Sănătăţii care face filme. Mai ia şi Vlăduţ un Oscar”

Fostul premier Victor Ponta a analizat luni situaţia pandemică din România şi activitatea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în ziua în care s-au împlinit 20 de ani de când a fost cooptat pentru prima dată în Guvern de către Adrian Năstase, prim-ministrul de la acea vreme.

05 apr. 2021, 21:51
Victor Ponta, despre Vlad Voiculescu: „Avem un ministru al Sănătăţii care face filme. Mai ia şi Vlăduţ un Oscar”

Victor Ponta a vorbit şi despre partidul pe care l-a înfiinţat şi îl prezidează, după ce la alegerile din 6 decembrie nu a îndeplinit pragul electoral de 5% şi astfel nu a intrat în Parlament.

”Mai există, dar nu e în Parlament. Sunt foarte fericit că de pe 1 iunie o să ne fie bine. Azi aș fi împlinit 20 de ani de muncă guvernamentală. Mi s-au părut că au trecut foarte repede. Față de 2001 sunt mai rău decât atunci. Pe 5 aprilie 2020 era mai bine decât acum.

Dacă ești angajat și-ți denunți firma, primești 15 la sută din ce ia statul. E un comunism cu bani ăsta. Daciana are mai mulți angajați la cofetării și i-am spus să aibă grijă, să vadă cine o toarnă, că-i ia 15 la sută din prăjituri.

Restul de 85 la sută merg la USR Plus că sunt mulți și posturi puține. Eu am înțeles de acum un an când zicea domnul Cîțu că nu există să nu se plătească pensii și salarii.

După un an de zile să ai același număr de paturi la ATI, e o crimă. Avem un ministru al Sănătății care face filme. Mai ia Vlăduț un Oscar. Cele 100 de paturi găsite de domnul Oscar sunt luate de la bolnavii cronici. Eu, Ponta, mi-aș da demisia pentru el. Nu poți lua de la un bolnav de cancer patul.”, a spus Ponta în emisiunea România 9 de la TVR.

Victor Ponta: „Adrian Năstase, cel mai calificat şi eficient premier de după 1990”

“După 20 de ani” ( dar nu de Alexandre Dumas – ci de Victor Ponta)!

5 Aprilie 2001 a fost prima mea zi de muncă la Guvern. Exact în urmă cu 20 de ani Premierul Adrian Năstase m-a numit în funcția de Șef al Corpului de Control – începând o carieră guvernamentală și politică la care nu mă gândisem niciodată până atunci. Îi voi rămâne întotdeauna recunoscător pentru încrederea arătată atunci – și voi considera tot timpul că a fost cel mai calificat și eficient Prim Ministru al României după 1990 (și am încercat din toate puterile să îl depășesc)!

Dacă nu ar fi existat acea numire, aș fi rămas cu siguranță magistrat – și, ca majoritatea colegilor mei de atunci (judecători sau procurori) aș fi fost deja acum un tânăr pensionar – îndeplinind criteriul legal de vechime de 25 de ani. Dar viața ne rezervă întotdeauna surprize.

Timp de 20 de ani am încercat să îmi fac datoria in funcțiile publice pe care le-am ocupat . Este prematur să fac un bilanț – și sunt convins că viitorul îmi rezervă alte surprize!

Nu sunt mai bătrân decât în 5 Aprilie 2001 – doar mai experimentat și (sper eu) mai înțelept.

Însă 5 Aprilie 2021 arată mult mai sumbru decât 5 Aprilie 2001 – pentru noi toți. Mult mai multe probleme, mult mai puțini oameni de valoare la conducere, infinit mai puțină speranța și încredere în viitor. Pare că România a tot evoluat din 2001 până la un punct de la care a luat-o înapoi – și a ajuns într-un punct mai rău decât cel de pornire.

Dar – să nu ne dăm bătuți! Niciodată!”, a scris Victor Ponta pe Instagram.

Citeşte şi: Alexandru Rafila contestă programul redus al magazinelor în week-end. „Nu am făcut nimic decât să mutăm aglomerația. Aplicăm metode în care nu logica e pe primul loc”