Victor Ponta dezvăluie STRATEGIA pe care o are în dosarul în care este urmărit penal de DNA

Victor Ponta a vorbit, la România TV, despre ce urmează să se întâmple în dosarul în care este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

RomaniaTV.net
10 aug. 2015, 19:23
Victor Ponta dezvăluie STRATEGIA pe care o are în dosarul în care este urmărit penal de DNA

Victor Ponta a declarat, la România TV, că, „conform Constituţiei”, nu poate fi suspendat de preşedinte în faza în care se află dosarul său de la DNA, despre care a menţionat că nu îl miră, având în vedere că „liderii PNL au spus că Ponta va fi dat jos de DNA”.

Premierul a explicat că expertiza pe care a solicitat-o procurorului în această fază a dosarului este esenţială în felul în care va decurge dosarul. „O să mă duc în faţa judecătorului, procurorul spune părerea lui, eu o spun pe a mea. Am depus toate documentele, mi s-a aprobat expertiza. A fost ideal că am cerut expertiza acum, nu în instanţă. Toată lumea a depus documente care spun că Ponta, ca avocat, a primit un an şi jumătate 180.000 de lei, din care 32.000 de lei impozit pe profit şi 27.000 de lei TVA, bani care s-au plătit. Eu chiar am plătit absolut toate taxele, iar documentele sunt depuse la expertiză. Ideea cu Ponta – evazionistul fiscal cade. Eu nu sunt ca ăştia care mă critică pe mine şi ei nu plătesc taxe”, a punctat Ponta, adăugând că nu este acuzat de fapte de corupţie.

„Nu consider că am făcut ceva rău când eram avocat. Şi m-am bucurat că prin expertiza care se va finaliza măcar atât e clar: că am avut de plătit ca avocat 53754 lei şi am plătit toată suma. Niciuna dintre fapte nu sunt asimilate celor de corupţie. Se spune că acei 53.000 pe care nu i-aş fi plătit, i-aş fi folosit. Dar asta o să explic în faţa instanţei”, a explicat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta nu va fi chemat la audieri la DNA în această săptămână pentru că procurorul de caz este plecat în vacanţă, iar expertiza va fi finalizată abia la întoarcerea sa.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, expertiza nu este gata în dosarul premierului. Procurorul de caz, Jean Nicolae Uncheşelu se află în concediu până în jurul datei de 17 august. După ce se va întoarce, procurorul va finaliza expertiza.

Citeşte şi: Dosarul lui Ponta privind organizarea alegerilor de la CJ Cluj, închis de Parchetul General

Este vorba depre dosarul în care Victor Ponta este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat

Procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”, în prezent prim-ministru al României, cu privire la săvârșirea a 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, se arată într-un comunicat al DNA.
 
Premierul Victor Ponta şi-a reluat luni activitatea la Palatul Victoria. El a ajuns la Guvern după ce duminică s-a întors în ţară din concediul în America petrecut cu familia.