Victor Ponta: Direcţia economică din perioada 2012-2015 trebuie păstrată şi continuată

Fostul premier Victor Ponta consideră că direcția economică din perioada 2012-2015 trebuie păstrată și continuată 'cu înțelepciune și profesionalism'.

RomaniaTV.net
23 ian. 2016, 16:49
Victor Ponta: Direcţia economică din perioada 2012-2015 trebuie păstrată şi continuată

Victor Ponta a postat pe Facebook o scurtă analiză a direcţiei economice, după ce Fitch a confirmat ratingul României la „BBB minus”.

„Cred că după atâtea confirmări venite atât de la mediul de afaceri intern, cât și de la instituții și experți internaționali este clar pentru toată lumea că direcția economică din perioada 2012-2015 este corectă și eficientă. Ea trebuie doar păstrată și continuată cu înțelepciune și profesionalism!”, a afirmat, sâmbătă, fostul premier Victor Ponta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că își dorește ca anul electoral 2016 „să nu strice această direcție” pentru a se păstra „relaxarea fiscală, lipsa inflației, mărirea exporturilor, dar și a investițiilor străine directe și creșterea veniturilor cetățenilor români din ultimii ani”.

„Îmi doresc foarte tare ca anul electoral 2016 să nu strice această direcție (să nu ne mai manipuleze vreun „insolvent” din presă, care nu plătește taxe, vorbind despre „greaua moștenire”; să nu mai vedem populismele cu care în 2015 PNL speră să ajungă la guvernare pe furiș dând găuri în buget, accese de austeritate „băsistă” sau crize ideologice rigide și inutile cum a fost discuția despre „salariul minim”)! În felul acesta relaxarea fiscală, lipsa inflației, mărirea exporturilor dar și a investițiilor străine directe și, mai ales, creșterea veniturilor cetățenilor români din ultimii ani se poate păstra!”, a adăugat Ponta.

Agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a reconfirmat vineri ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută și monedă locală ale României la „BBB minus” și, respectiv, la „BBB”, perspectiva asociată pentru ambele calificative fiind stabilă, transmite Reuters.

De asemenea Fitch a reconfirmat ratingul obligațiunilor guvernamentale românești pe termen lung în valută și în monedă locală, la „BBB minus” și, respectiv, la „BBB”, iar plafonul de țară al României la „BBB plus”. Calificativul pe termen scurt a fost confirmat la „F3”.

Ratingul „BBB minus” este de tip „investment grade” (recomandat pentru investiții).