Victor Ponta: „Domnii din fruntea României sunt niște preșuri. Acum, liderii europeni s-au șters de ei. Nimeni nu negociază cu preșurile” | EXCLUSIV

Victor Ponta a avut un atac devastator joi seara, la România TV, după ce Austria și Olanda s-au opus aderării României la Spațiul Schengen. Fostul premier a subliniat faptul că starea de fapt se explică prin atitudinea slugarnică a politicienilor din țara noastră aflați la butoane.

08 dec. 2022, 21:33
Victor Ponta: „Domnii din fruntea României sunt niște preșuri. Acum, liderii europeni s-au șters de ei. Nimeni nu negociază cu preșurile” | EXCLUSIV

Victor Ponta crede că niciun politician de la butoane nu-și va recunoaște eșecul, deci nu-și va da demisia. „Putin e de vină!” și pentru faptul că România a rămas în afara Schengen, a glumit Ponta.

„Nu o să-și dea nimeni demisia. Să zică domnul Bode că am încercat, nu ne-am calificat, asta e. Putin e de vină. Oricine, nu niciodată noi, doar Putin. 

Eu cred că România e reprezentată de niște domni care stau preșe la orice. Acum s-au șters și ei (n.r. – austriecii) pe preș. Nu găsesc alt motiv. Așa văd eu lucrurile, din păcate acolo suntem”, a declarat Victor Ponta, pentru România TV.

 

Victor Ponta: „Lumea nu negociază cu preșuri”

 

Victor Ponta i-a făcut praf pe Iohannis, Ciucă, Aurescu și restul responsabililor de politica externă a României. În opinia fostului premier, cei menționați nu știu să reprezinte interesele statului pe care-l reprezintă.

„Cu lideri pe cei pe care-i avem, despre care lumea știe că sunt preș, greu să negociem. Negociază lumea cu preșuri?”, a comentat fostul premier.

În opinia lui Ponta, Guvernu României nu a știut să profite de o ocazie unică, pe fondul solidarității exprimate pro-UE și pro-NATO, în contexul turbulențelor geopolitice.

„Un moment mai bun ca ăsta e greu să mai găsim”, a mai comentat Ponta, în direct, pentru România TV, joi seara, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Austria a votat împotriva României, iar Olanda  indirect împotriva țării noastre. Olandezii au declarat că votează doar împotriva Bulgariei. De fapt, Țările de Jos au „fentat” sistemul de vot, pentru că România și Bulgaria au primit verdictul, la pachet. Astfel, un vot împotriva Bulgariei, a însemnat implicit un vot și împotriva țării noastre.