Putin vrea să ducă Ucraina în Evul Mediu! „Vom continua să le lovim infrastructura energetică!” Fără curent și apă iarna care abia a început i-ar putea forța pe ucraineni să capituleze!

În timp ce Kievul ar putea rămâne fără apă, gaze şi electricitate în această iarnă, Vladimir Putin anunță că bombardamentele rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene vor continua în perioada următoare.

08 dec. 2022, 18:35
Putin vrea să ducă Ucraina în Evul Mediu! „Vom continua să le lovim infrastructura energetică!” Fără curent și apă iarna care abia a început i-ar putea forța pe ucraineni să capituleze!

Preşedintele rus Vladimir Putin a asigurat joi că bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei vor continua, adăugând că acestea sunt în continuare represalii pentru atacul din 8 octombrie asupra podului Crimeii, relatează agenţiile AFP şi EFE.

„Este acum mult zgomot despre atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei ţări vecine. Da, o facem. Dar cine a început? Cine a lovit podul Crimeii? Cine a aruncat în aer liniile electrice ale centralei nucleare de la Kursk (pe teritoriul rus, n.red)? Cine a întrerupt apa în Doneţk?”, a spus Putin la o ceremonie de decorare a militarilor ruşi, potrivit Agerpres.

Citiți și: Război în Ucraina. Rusia nu renunţă la teritoriile anexate, Kievul ar putea rămâne în blackout total

Insistând asupra opririi aprovizionării cu apă în regiunea separatistă prorusă Doneţk, Putin a acuzat Ucraina de un „act de genocid”. Mai mult, liderul de la Kremlin le-a reproşat politicienilor occidentali că închid ochii în faţa acţiunilor responsabililor ucraineni.

„Când noi începem să facem ceva ca răspuns, zgomotul, gălăgia, pocnetele se aud în tot universul”, a ironizat Putin.

După explozia ce a avariat podul care leagă Rusia de peninsula Crimeea anexată, explozie atribuită de Moscova unui sabotaj ucrainean, a urmat de o serie de raiduri ruseşti cu drone şi rachete ce au ţintit infrastructurile energetice ucrainene, provocând întreruperi în furnizarea energie şi apei în plină iarnă.

Circulaţia rutieră pe pod a fost restabilită luni, când preşedintele rus a condus demonstrativ un autoturism pe acest pod.

De asemenea, directorul executiv al operatorului de reţea Ukrenergo, spune că Forțele armate ale Federației Ruse au tras peste 1.000 de rachete care au vizat reţeaua electrică a Ucrainei, care încă funcţionează în ciuda unor pagube majore.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Rusia trebuie, în continuare, să „elibereze” părţi din regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Citiți și: Putin spune că ameninţarea unui război nuclear este în creştere: „Nu am înnebunit, suntem conștienți ce sunt armele nucleare!”