Victor Ponta, după incendiul de la spitalul din Ploieşti: Unde sunteţi, măi, „corupţia ucide”?

Un incendiu a izbucnit joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Primele date arată că doi bolnavi au murit.

11 nov. 2021, 08:44
Victor Ponta, după incendiul de la spitalul din Ploieşti: Unde sunteţi, măi, „corupţia ucide”?

Victor Ponta, fostul premierul care a demisionat în urma incendiul din clubul Colectiv, se întreabă unde sunt acum oamenii care protestau atunci și strigau ”corupția ucide”.

Reacţia lui Ponta vine în contextul în care incendiul de la spitalul din Ploieşti este deja al cincilea din pandemie.

”Inca o data – si inca o data – si nimeni nu este vinovat – nimeni nu raspunde – nimeni nu mai protesteaza ! Unde sunteti mai “coruptia ucide”? Stiu – “demisia Ponta”„, scrie Victor Ponta.

Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alţi 15 bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a spitalului judeţean, iar o infirmieră în stare gravă la Bucureşti. Incendiul a fost lichidat.

Citeşte şi: Florin Roman dă de pământ cu Ludovic Orban: „Când vulpea nu ajunge la struguri, zice că sunt acri”

Primarul Ploieștiului, Andrei Voloșevici, susține că toți cei 18 pacienți evacuați de la Spitalul din Ploiești au fost preluați de ambulanțe, dar pentru că sunt pacienți Covid, este o problemă cu locul în care vor fi transferați, pentru că nu sunt locuri în spitale. Primarul a explicat faptul că pacienții ar putea ajunge la Spitalul Județean Prahova sau la Spitalul ”Schuller”.

”Doi pacienți au decedat, iar o altă victimă a suferit arsuri pe o mare parte din suprafața corpului și este transportată către Spitalul ”Floreasca” din Capitală”, a spus Mădălin Ipatie, Director Serviciul de Ambulanță Prahova.

Citeşte şi: Raed Arafat: „Incendiul a fost lichidat în trei minute, celelalte pavilioane nu sunt evacuate”