Exclusiv – Victor Ponta, după respingerea intrării României în Schengen: Olanda a fost cea mai şmecheră. Ştiau foarte clar că nu se poate decupla Bulgaria de România

Victor Ponta a răbufnit după ce România nu a intrat în spaţiul Schengen. Fostul premier a declarat, în exclusivitate pentru România TV, că votul Austriei a fost un pretext. 

12 dec. 2022, 08:42
Exclusiv – Victor Ponta, după respingerea intrării României în Schengen: Olanda a fost cea mai şmecheră. Ştiau foarte clar că nu se poate decupla Bulgaria de România
Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta spune că nu doar Austria este vinovată de prespingerea cererii României de a intra în spaţiul Schengen.

„Olanda a fost cea mai şmecheră. Mie-mi place ca noi îi injuram doar pe olandezi şi austrieci. Dar Olanda a fost cea mai smecheră. Ei stiau foarte clar ca nu se poate decupla Bulgaria de România. Si au zis „noi votam contra Bulgariei, de fapt votam contra României”, a spus Victor Ponta la România TV.

Citeşte şi: George Simion a blocat o benzinărie OMV Petrom la Ploieşti: „Afară cu OMV din țară!”/ „PSD și PNL, slugile la OMV!” VIDEO

Fostul premier a precizat că problema migranţilor invocată de Austria este una superficială, un pretex.

„Oricum migrantii vin in Grecia, Italia, Spania. Graniţa aia îngustă intre Turcia şi Bulgaria cred ca e cea mai bine păzita. Pe de alta parte, si politica Europei e aberanta. Am primit şi primim în fiecare zi refugiaţi ucraineni.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă îl învață pe Iohannis ce e de făcut după eșecul Schengen: „Să ceară repunerea pe ordinea de zi a aderării României”

Austria nu a zis sa nu ii primim pe ucraineni, sa nu-i primim pe aia din sud care trec prin România. Pai nu prea sunt din aia din sud, chiar nu sunt. Sunt pe ruta Balcanilor, ţările de sud. Este clar că discuţia asta a fost un pretex, dar faptul că nici nu s-au chinuit să zică ceva mai deştept, arata lipsa lor de respect si siguranţa ca nu li se intampla nimic”, a mai spus Victor Ponta.