George Simion a blocat o benzinărie OMV Petrom la Ploieşti: „Afară cu OMV din țară!”/ „PSD și PNL, slugile la OMV!” VIDEO

Liderul AUR a continuat pelerinajul de protest la benzinăriile deţinute de firme austrice din toată ţară. După Piteşti, duminică a fost rândul unei benzinării din Ploieşti să fie blocată de protestatari.

11 dec. 2022, 19:27
George Simion a blocat o benzinărie OMV Petrom la Ploieşti: „Afară cu OMV din țară!”/ „PSD și PNL, slugile la OMV!” VIDEO

UPDATE. George Simion a intervenit în direct la România TV pentru a explica protestele AUR din toată ţara. „Trebuie să îi lovim la profituri. Guvernul nu taxează aceste companii, aşa că luăm noi atutudine. Am găsit această formă de miting prin care blocăm activitatea pentru câteva ore, transformăm benzinăriile austrice în agenţi economici care nu mai au profit. Cerem demisia Guvernului, care a vrut să fim o colonier, merităm respect, prea suntem bătaia de joc a tuturor neamurilor. Avem şi noi bănci, ştim sa ne taiem lemnele noi am fost primii cu sonda de titei, o sa supravietuim, OMV sa plece din tara pentru ca nu si au indeplinit obligatiile. PETROM sa revina la statul roman, sa fim suverani, Europa sa ne respecte. Cu ce drept sa ne ceara gazele pe principiul ca atunci cand am intrat in UE am dat Petrom. Am indeplinit condotiile de 11 ani, de vina sunt ppoiliticenii cu nume şi prenume, Klaus Iohannis, Lucian Bode, Nicolae Ciuca, ministrul Predoiu, Aurescu ei sa plece, guvernul PSD-PNL s-a vandut la OMV!”, a declarat George Simion în exclusivitate la România Tv, după protestul de la Ploieşti.

George Simion, liderul partidului AUR, dar și câțiva protestatari sunt la ora actuală în incinta benzinăriei OMV din cartierul ploieștean Albert. Acțiunea vine în contextul în care Austria a dat un vot de veto împotriva intrării României în Schengen, iar OMV este companie austriacă. Protestarii au intrat și în incinta magazinului benzinăriei, unde scandează: “PSD și PNL, slugile la OMV”, “Afară cu OMV din țară”, “Vrem Petromu’ înapoi” și “Jos Guvernul”.

EXCLUSIV| George Simion începe boicotul:”Aceste partide care nu sunt capabile să bage România în Schengen au guvernat în interesul străinilor”

Știți cum este? Politicienii români spun că nu mai trebuie să mergem în Austria la ski și la shopping. 99,9% dintre români nu merg la ski și la shopping în Austria. Le dau o veste: 99% dintre români sunt afectați de faptul că sunt prețuri mari la pompă, de faptul că nu avem gaze naturale extrase încă și nu există un plan concret de a extrage gazele naturale din Marea Neagră, în sensul ăsta Austria favorizând Rusia în mod clar.

George Simion, „boicotat” la Târgul Gaudeamus. Relatarea făcută de CTP pe Facebook: „Asta cu familia e o amenințare de tip mafiot?”. Liderul AUR: „Fake news”
Și lemnele cu care ar trebui să se încălzească mare parte din populația rurală care există lângă păduri nu sunt accesibile pentru această populație pentru că anumite companii austriece taie aceste lemne și le duc direct în Ungaria, în Austria, se încălzesc austriecii, ungurii, iar noi nu avem voie”, a declarat George Simion.

Tudor Chirilă intervine în problema Schengen: „Mă mir că această clasă politică putredă, incompetentă și coruptă nu-i înțelege pe austrieci”
„Noi trecem la fapte pentru că ei sunt aceeași care spuneau că vom intra în spațiul Schengen, sunt aceeași care spuneau sau spunea premierul Ciucă că nu trebuie să deranjăm europarlamentarii, nu trebuie să îi jignim nici măcar cu o floare că nu-i bine”, a transmis liderul AUR.

„Avem 1500 de firme austriece care nu sunt deranjate în momentul ăsta de Protecția Consumatorului, de Consiliul Concurenței, de nimeni.

Am văzut un exemplu clar când Protecția Consumatorilor s-a dus la un retailer din acesta alimentar și imediat ambasadorul Franței, pentru că retailer-ul era francez, i-a chemat pe cei de la conducerea Protecției Consumatorilor practic la ordine, senzația noastră este că din nefericire ponderea și opinia ambasadelor în România contează mai mult decât instituțiile românești.

Majoritatea dintre ele alimentează exact de la OMV Petrom, au bonuri din acelea de alimentare și alimentează de la OMV Petrom, cel puțin Parlamentul așa face”, a transmis politicianul.

Deși Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care are un număr 7.000 de angajați, și Hidroelectrica au anunțat că vor renunța la aceste conturi și carduri austrice, George Simion consideră că „nu este de ajuns”.

„Nu este de ajuns, noi am votat în parlament o lege care interzice soft-uri din țări terțe, în afară de țările din Uniunea Europeană și din NATO pentru a evita soft-urile rusești, cred că se impune să interzicem ca vreo instituție a statului să mai alimenteze de la OMV Petrom sub diferitele forme pe care le avem.

Înainte de venirea acestor companii austriece, numărul de angajați în firmele de prelucrare a lemnului, în Petrom, în petrochimie că au terminat toată petrochimia cei de la OMV, era de 200 000. Ce a făcut OMV, ce au făcut firmele austriece a fost să reducă numărul de angajați, să distrugă petrochimia, să nu dea despăgubire”, a concluzionat George Simion.

OMV Petrom: Susţinem ferm accesul României la Schengen. Nu comentăm decizii politice

“Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale. Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deţinem operaţiuni atât în România cât şi în Bulgaria. Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulaţie în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susţinem ferm accesul României la Schengen. Avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând”, a precizat pentru ZF compania.

Românii din Austria au organizat, de asemenea, un protest în fața Guvernului de la Viena: „Să le arătăm că nu pot să facă ce vor ei cu România”.