Victor Ponta, după votarea impozitării pensiilor speciale. „Domnul Orban trebuie să dea alocaţiie şi pensiile normale”

Victor Ponta, liderul Pro România, a anunţat, miercuri, la România TV, că a fost votată impozitarea pensiilor de peste 7.000 de lei, "inclusiv de PSD - PNL care nu voteseră până acum". Fostul premier consideră că este vorba despre "o soluţie corectă", iar "acum, domnul Orban trebuie să dea alocaţiie şi pensiile normale".

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 11:03
Victor Ponta, după votarea impozitării pensiilor speciale. „Domnul Orban trebuie să dea alocaţiie şi pensiile normale”

Deputatul Victor Ponta a acuzat că „PSD şi PNL timp de un an de zile au bătut palma să nu facă nimic cu pensiile speciale”. 

„Din 28 ianuarie le-am spus foarte clar că soluţia este impozitarea. E o soluţie corectă şi doar impozitarea pensiilor mari. Sub presiunea opiniei publice au acceptat propunerea noastră din ianuarie şi azi a votat toată lumea, inclusiv PSD – PNL care nu voteseră până acum.

E o soluţie corectă. În primul rând e constutiţională. În al doilea rând, se referă doar la pensiile mari, cele peste 7.000 de lei. Cred că este un început foarte bun. După 15 ani, avem în România impozitare progresivă”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Fostul premier a explicat că, astfel, „cei care câştigă mai mult plătesc mai mult, cei care câştigă mai puţin plătesc mai puţin sau chiar deloc”.

„A doua veste bună este că am auzit şi eu foarte pe domnul Orban spunând: dacă luăm banii de la pensiile speciale o să avem bani pentru alocaţiile şi pensiile normale.

Acum, domnul Orban trebuie să dea alocaţiie şi pensiile normale pentru că începând de azi, în sfârşit, PNL şi PSD au făcut ceea ce le-am propus din luna ianuarie”, a precizat fostul premier.

Victor Ponta susţine că impozitarea pensiiilor speciale nu va fi atacată la CCR

„Cred că niciun grup parlamentar nu va contesta la CCR pentru că am votat toţi aici şi cred că s-ar face de râs şi ar fi extrem de blamat dacă un grup parlamentar ar ataca la Curtea Constituţională.

Soluţia impozitării progresive care a fost adoptată azi şi pe care Pro România a susţinut-o tot timpul este o soluţie care se aplică în toate ţările europene şi pe care CCR a considerat-o întotdeauna constituţională”, a spus Victor Ponta.

Liderul Pro România a precizat că „nu e nimic constitutiţional să impozitezi. Este neconstituţional să tai, cum a făcut Traian Băsescu în 2010”.

„Cred că de aici încolo trebuie să mergem de la aceste pensii speciale la toate pensiile, la venituri, la capitaluri, la firmele foarte mari pentru că impozitarea progresivă este instrumentul folosit în ţările moderne pentru a avea o societate mai solidară şi mai bine legată în toate sectoarele”, a menţionat fostul premier.

Victor Ponta, despre starea de alertă: „Guvernul a fugit cu hotărârea”

„Speram să avem faimoasa hotărâre de Guvern privind starea de alertă să votăm împotrivă. După cum aţi văzut, Guvernul a fugit cu hotărârea, nu mai avem ocazia să o votăm

Din punctul meu de vedere, legal astăzi nu mai suntem în stare de alertă şi oamenii nu mai trebuie să plătească amenzi sau să supună unor restricţii care nu au bază legală”., a conchis Victor Ponta.

Victor Ponta: Prăpădim o mulţime de milioane de euro, dar nu avem bani de alocaţii şi de pensii