Victor Ponta e de acord cu instalarea unui guvern tehnocrat. „Cred că pot să conving şi PSD”

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, marţi, că ar susţine un Guvern tehnocrat şi nu exclude varianta de a vota un premier "care să nu fie de la PNL", în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Fostul premier susţine că ne aflăm într-o situaţie de criză din cauza epidemiei de coronavirus şi că e nevoie de un Guvern care "să nu servească interesele de partid, ci ale României".

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 12:18
Victor Ponta e de acord cu instalarea unui guvern tehnocrat. „Cred că pot să conving şi PSD”

Victor Ponta a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să desemneze un premier care „să-şi facă o echipă nepolitică, să pună nişte oameni care chiar să guverneze”.

„Iohannis a sus că, după consultări va nominaliza un om. Noi l-am propus pe Remus Pricopie, dar dacă președintele vine cu o propunere, care să nu fie de la PNL, atunci îl vom susține. Toată țara nu e de la PNL, România nu e a PNL. Pe Nicolae Ciucă eu l-am propus la Marele Stat Major, Bogdan Aurescu este un om bun. Președintele nu trebuie să se gândească ce premier vrea Ponta, PSD sau PMP. Trebuie să pui oameni care să nu servească interesele de partid, ci ale României. Susțin un guvern tehnocrat”, a precizat fostul premier Victor Ponta pentru Libertatea.

Întrebat dacă ar susţine alături de PSD varianta instalării unui Guvern tehnocrat, Ponta a explicat că „în aceste momente interesele de partid nu doar că sunt mai puţin importante, sunt contrare interesului public”.

„Da, cred pot să-i conving (pe cei de la PSD să susţină un Guvern tehnocrat, n.red.)… Noi nu votăm pe nimeni, nu propunem pe nimeni. Nu poţi fi Gică contra într-o situaţie de criză”, a precizat Victor Ponta, conform sursei citate.

Cât despre posibilitatea ca Ludovic Orban să fie desemnat din nou de preşedinte, Ponta a spus că „marea problemă a PSD-ului timp de trei ani a fost că nu putea să ajungă Dragnea prim ministru. Acum, PNL e PSD. Dacă nu ajunge Orban, să aruncăm ţara în aer”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, întâlnire de ultima oră cu Ludovic Orban la Cotroceni. CCR a decis că trebuie desemnat un nou premier