Victor Ponta: Eu mi-am îndeplinit obiectivul din pactul de coabitare, am evitat o criză instituţională

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marţi, că el şi-a îndeplinit obiectivul pe care şi l-a propus în legătură cu pactul de coabitare, potrivit Mediafax. Ponta a afirmat că obiectivul pe care şi l-a propus în legătură cu pactul de coabitare a fost de a evita, în decembrie 2012, o nouă criză instituţională şi politică. De asemenea, liderul USL şi-a menţinut susţinerea faţă de acest pact.

08 oct. 2013, 14:38
Victor Ponta: Eu mi-am îndeplinit obiectivul din pactul de coabitare, am evitat o criză instituţională

‘Da, mi l-am îndeplinit (obiectivul privind pactul de coabitare – n.red.), şi anume acela de a evita în decembrie 2012 o nouă criză instituţională. Şi domnul Antonescu, care a fost cu mine atunci la Cotroceni, ca şi domnul Dragnea, până la urmă noi trei ne-am sfătuit înainte de a merge acolo. Ar fi fost un lucru foarte rău pentru România în decembrie 2012 să intrăm într-o nouă criză, adică să îl suspendăm pe domnul Băsescu, să facem referendum în februarie, ianuarie. Era din punct de vedere al bugetului, din punct de vedere al FMI, ar fi fost un preţ foarte mare. Deci, obiectivul pe care, noi toţi trei, l-am avut în decembrie 2012, acela de a nu intra într-o nouă criză constituţională şi politică a fost atins’, a declarat Victor Ponta.

Premierul a subliniat, în context, că respectă ideea de pact de coabitare cu acelaşi scop, evitarea unei crize politice. El a spus că nu a fost invitat de şeful statului pentru a discuta pe marginea acordului de colaborare instituţională şi că pe acest subiect se vor întâlni miniştrii de Externe şi Justiţie, Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, cu consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Iulian Chifu.

 

VEZI SI:

Băsescu critică dur Guvernul pentru acordul de parteneriat cu Comisia Europeană