Victor Ponta: Eu nu am schimbat nicio lege pentru mine

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri că deşi a văzut prin propria experienţă că procurorii DNA pot să facă şi "multe prostii", nu a schimbat nicio lege pentru el.

RomaniaTV.net
20 mart. 2019, 19:56
Victor Ponta: Eu nu am schimbat nicio lege pentru mine

„Am înţeles că de doi ani şi jumătate tot trebuie să modificăm legile Justiţiei. Să nu mă bănuiţi că m-am îndrăgostit, mai nou, de procurorii DNA. Am văzut şi eu şi familia mea că pot să facă şi multe prostii, dar nu am schimbat nicio lege pentru mine, ba chiar m-am dus la proces de fiecare dată; probabil că vă aduceţi aminte, la un moment dat am mers în cârje la DNA, pentru că am vrut să se termine cât mai repede; eu am considerat că sunt nevinovat şi că dacă ajung în faţa unor judecători o să se vadă că sunt nevinovat. S-a întâmplat lucrul ăsta, cam târziu, e adevărat, dar s-a întâmplat. De doi ani şi trei luni tot vorbim de cum amânăm procesele. Da’ lasă-le încolo de procese, hai să facem altceva!”, a spus Ponta la o întâlnire cu membrii de partid şi simpatizanţii din Bucureşti.

El a adăugat că în 2016 şi-a propus să se retragă din prima linie, să nu mai ocupe funcţii politice.

„În 2016 chiar am crezut că lucrurile bune o să continue şi că am oprit lucrurile rele. Din 2017 încoace, la început mai cu jenă, apoi mai pe faţă, am ajuns într-o vreme în care totul mergea mai prost în fiecare zi. Am crezut că se fac spitale regionale, nu s-a făcut niciun spital, am crezut că şoselele alea pentru care pe bună dreptate ne critică pe oamenii obişnuiţi pe noi, oamenii politici, chiar se continuă, se semnează, nu s-a mai făcut nimic. Am crezut în ce am spus eu în campanie, ce am zis noi: din 2017 facem reformă la Tarom şi o să fie pe profit, o să avem o companie puternică. Astăzi în Parlament am votat o comisie de anchetă să vedem cine a distrus Tarom în ultimii ani. (…) Ştim cine a făcut dezastrul, că nu au fost în ultima perioadă turci, tătari şi alţi năvălitori”, a mai spus Ponta.