Victor Ponta: Eu spun de un an şi jumătate nişte lucruri pe care acum le spune şi Gabriela Firea

Fostul premier Victor Ponta a declarat joi, la Craiova, că ceea ce spune acum Gabriela Firea despre PSD el a spus de un an şi jumătate, iar ulterior au mai spus şi alţii aceleaşi lucruri şi vor urma mai urma şi alţi lideri.

RomaniaTV.net
06 sept. 2018, 16:54
Victor Ponta: Eu spun de un an şi jumătate nişte lucruri pe care acum le spune şi Gabriela Firea

„Eu spun de un an şi jumătate nişte lucruri. După aceea le-a spus Grindeanu, după aceea le-a spus primarul de la Iaşi, după aceea le-a spus Nicu Bănicioiu, după aceea le-a spus Ecaterina Andronescu, acum le spune Gabriela Firea. O să vină un moment când o să vă spună şi Olguţa Vasilescu ce dictator e Dragnea şi ce mincinos, aşa cum îmi spunea mie, că mie îmi spunea chestia asta, însă, sigur, când va veni momentul să nu mai fie Dragnea suficient de puternic”, a spus Ponta.

Acesta a mai afirmat că în 30 de ani PSD, la putere sau în opoziţie, nu a fost niciodată confiscat de o persoană sau de un grup foarte restrâns, iar „situaţia e cu atât mai gravă acum cu cât PSD are mai multă putere ca niciodată”.

„Am auzit lucruri absolut inadmisibile şi inacceptabile. Şi eu sunt mai calm decât e Ioana Petrescu. Cum poţi să spui la 1 septembrie că tu nu mai ai bani de pensii şi salarii? Ori eşti complet incompetent şi ai făcut un buget care se termină după 8 luni, ori eşti un mare mincinos. În cazul Guvernului Dăncilă, cred că ambele sunt valabile. Realitatea este că nu sunt bani pentru ceea ce s-a promis, că e vorba de abandonarea tuturor proiectelor mari şi mă întreb dacă atunci când în sfârşit se va demara proiectul pentru construcţia spitalelor regionale vor fi bani pentru contribuţia din partea Guvernului şi a autorităţilor locale, pentru că toate primăriile nu au bani decât să plătească salarii”, a mai spus fostul preşedinte al PSD, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Ponta a subliniat că ceea ce spune acum Gabriela Firea, din punct de vedere politic, este adevărat, iar în Bucureşti cel mai important lucru a fost delimitarea de protestele şi incidentele din 10 august.

„Toată lumea ştie că se va scufunda barca, dar fiecare încearcă să mai prindă ceva până în acel moment. În rest, doamna Firea, din punct de vedere politic, tot ce a zis e adevărat. (…) Asta spun toţi liderii PSD: că partidul e condus doar de Dragnea, că le sunt sabotate proiectele, că totul e o nebunie. În schimb, în Bucureşti, probabil că cel mai important lucru a fost delimitarea de protestele şi de incidentele din 10 august. Eu sunt absolut convins acum, după tot ce s-a discutat, cu experienţa de prim-ministru, ca om care a avut proteste, că pe 10 august s-a dorit, s-a pregătit, s-a instigat de la nivel politic şi s-a executat prin doamna Carmen Dan un proiect de creare de violenţă, care sigur că nu a mai fost controlat în totalitate. Ordinul politic a fost să fie violenţă. Din păcate, va urma o dezbatere şi în Parlamentul European şi este prima dată după mineriade, deci după 28 de ani, când la nivel european se vorbeşte despre România pe această temă, un stat care îşi bate şi agresează cetăţenii”, a mai afirmat fostul premier Victor Ponta, care s-a întâlnit la Craiova cu echipele de coordonare Pro România din judeţele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi Mehedinţi.