Victor Ponta, postare pe Facebook după ultima şedinţă în calitate de premier

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluţii raţionale.

04 nov. 2015, 15:29
Victor Ponta, postare pe Facebook după ultima şedinţă în calitate de premier

Victor Ponta a condus miercuri ultima şedinţă de Guvern în calitate de premier. Apoi, pe Facebook le-a mulţumit tuturor colaboratorilor. 

„Le mulțumesc miniștrilor, secretarilor de stat și tuturor celor care au muncit alături de mine în acești 4 ani! Cred că am făcut lucruri bune împreună – e suficient să ne uităm cum arăta ‪#‎România‬ la începutul anului 2012 și cum arată acum.

Avem o țară care a făcut progrese extraordinare din punct de vedere economic și social și am lăsat pentru viitorul ‪#‎guvern‬ vistieria plină, cu salariile și pensiile plătite, nu ca atunci când am preluat noi guvernarea. Sper în continuare ca toate forțele politice să găsească rapid o soluție stabilă pentru România!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Ponta: Îmi doresc ca toate FORŢELE politice să găsească o SOLUŢIE STABILĂ până la alegerile din 2016

Fostul premier îşi explicase demisia în postarea anterioară: „Oamenii simt nevoia de mai mult şi cred că ar fi o mare greșeală din partea mea să ignor acest lucru! Nu vreau şi nu este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost pe teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, a miniștrilor.

Sunt gata să fac eu acest gest pe care alții nu l-au făcut și pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă – îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit şi al guvernului României. În această seară îi voi prezenta demisia Președintelui Klaus Iohannis.

Supărarea și suferinţa legitimă a oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau joc de putere cu efecte negative imposibil de anticipat. Cred că agresivitatea, intoleranţa şi violenţa, chiar verbală, reprezintă un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm dacă vrem să trăim într-o ţară care se îmbunătăţeşte în fiecare zi.

Sper ca depunerea mandatului meu şi al Guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat şi să revenim cât mai rapid la rațiune și la soluţii raţionale pentru ceea ce e de făcut în ‪#‎România‬.

Am obţinut cu greu în ultimii ani rezultate economice şi sociale remarcabile, iar dacă avem o perioadă lungă de instabilitate, de tulburări sociale şi politice, putem să pierdem tot şi să ne întoarcem la momentul 2012″