Victor Ponta: Grindeanu şi senatorul Dogariu nu s-au înscris în Pro România pentru că sunt mai puţin curajoşi

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Timişoara, că prietenii săi Sorin Grindeanu, fost premier al României, şi senatorul social-democrat Eugen Dogariu nu s-au înscris în Pro România pentru că "sunt mai puţin curajoşi", însă a admis că a avut discuţii cu cei doi pe acest subiect.

RomaniaTV.net
12 sept. 2018, 12:46
Victor Ponta: Grindeanu şi senatorul Dogariu nu s-au înscris în Pro România pentru că sunt mai puţin curajoşi

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Timişoara, că a discutat cu fostul premier Sorin Grindeanu şi cu senatorul Eugen Dogariu despre intrarea celor doi în partidul pe care îl conduce şi care se doreşte a fi o alternativă la PSD.

„M-aş bucura în primul rând pentru ei (intrarea în Pro România a lui Sorin Grindeanu şi Eugen Dogariu – n.r.). Eu nu cred că gândesc la fel ca Dragnea sau acţionează ca Dragnea sau se simt bine în prezenţa echipei lui Dragnea. Domnul Dogariu e senator, domnul Grindeanu e preşedintele unei autorităţi. Nu vorbesc neapărat de ei doi, vorbesc de oameni alături de care am făcut politică pentru că gândeam la fel, arătam la fel, făceam parte din aceeaşi gândire politică. Mai departe, ce vor decide ei, trebuie să îi întrebaţi pe ei”, a declarat Ponta.

Întrebat dacă a purtat discuţii cu Grindeanu şi Dogariu despre intrarea lor în acest partid şi de ce crede că aceştia nu au făcut pasul spre Pro România, Ponta a admis că le-a propus celor doi să i se alăture, însă „sunt mai puţin curajoşi”.

„Sunt mai puţin curajoşi, aşa, sunt mai timizi de felul lor. Sunt prietenii mei, nu o să mă auziţi vorbind de rău de ei. Să nu le vină prea târziu. Acest lucru înseamnă că avem uşa deschisă, dar nu vine după aia, la un moment dat, să se pună în capul mesei. Am vorbit de multe ori, însă ce vor face ei vor decide ei. Sunt convins că nu sunt cei mai mari iubitori de Dragnea şi Dăncilă, dar că încă mai stau în PSD înseamnă că au motive personale”, a declarat Ponta.

În anul 2002, Victor Ponta, Sorin Grindeanu şi Eugen Dogariu au înfiinţat Organizaţia de Tineret a PSD Timiş. De atunci, cei trei au rămas prieteni apropiaţi.