Victor Ponta: Guvernul şi-a îndeplinit toate angajamentele privind CFR Marfă

Guvernul şi-a îndeplinit angajamentele asumate în procesul de privatizare a companiei CFR Marfă, a declarat joi premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres. El a ţinut să sublinieze că toate aspectele legate de contractul propriu-zis vor fi analizate de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

10 oct. 2013, 17:32
Victor Ponta: Guvernul şi-a îndeplinit toate angajamentele privind CFR Marfă

Am stabilit că doamna Ramona Mănescu merge din nou la Ministerul Transporturilor, cheamă consultanţii şi urmează să anunţe soluţia juridică şi anume – se opreşte contractul, se continuă. E ceva ce nu se decide politic, ci se decide în baza prevederilor legale şi a ofertei iniţiale’, a spus Ponta la Salonul Auto Bucureşti.

Referitor la faptul că omul de afaceri Gruia Stoica s-a arătat dispus să plătească suma de 170 de milioane de euro chiar şi în lipsa avizului Consiliului Concurenţei, dar cu condiţia ca Executivul să îşi fi dus la îndeplinire toate angajamentele, Victor Ponta a declarat că este ‘excelent’ şi că nu ştie ‘ceva ce ar mai trebui să facă Guvernul României şi nu a făcut’.

‘Bineînţeles (că angajamentele au fost îndeplinite – n.r.). Ştiţi foarte bine un lucru care a fost de la început că, după aceea, toţi şi-au dat cu părerea în frunte cu preşedintele care habar n-avea, ca şi jurnaliştii domniei sale… ‘că domnule de ce am şters datoriile?’. Era trecut din februarie, dinainte să înceapă procedura, că se şterg datoriile, că de fapt se convertesc în acţiuni. Asta s-a întâmplat cu mult timp în urmă. Singurul lucru care nu se poate întâmpla, fiindcă nu depinde de Guvern, este avizul Consiliului Concurenţei, care lucrează după propriile sale regulamente şi în baza regulamentelor europene. Consiliul Concurenţei nu e al Guvernului. Se supune propriilor sale proceduri, europene însă. Noi nu avem încă un aviz că putem sau nu să dăm CFR Marfă către câştigător‘, a spus Ponta.

 

VEZI SI:

Băsescu: Cumpărătorul CFR Marfă caută, cu disperare, bani pe la bănci. Cu ce să facă investiţii?