Victor Ponta i-a invitat pe Constantinescu şi Iliescu să meargă la funeraliile lui Mandela

VICTOR PONTA le-a relatat guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi senatorului PSD Mircea Geoană că i-a invitat pe Ion Iliescu şi Emil Constantinescu să îl însoţească la Johannesburg, pentru Nelson Mandela, Constantinescu acceptând, iar Iliescu declinând invitaţia din cauza drumului.

09 dec. 2013, 14:02
Victor Ponta i-a invitat pe Constantinescu şi Iliescu să meargă la funeraliile lui Mandela

Victor Ponta a plecat la Johannesburg, în Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela.Într-o discuţie avută la sediul BNR, premierul Victor Ponta le-a divulgat celor doi că i-a invitat şi pe foştii preşedinţi ai României, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, să îl însoţească în Africa de Sud.

Victor Ponta a arătat că Emil Constantinescu a acceptat şi îl va însoţi, astfel, la Johannesburg, în schimb Ion Iliescu a declinat invitaţia, din cauza distanţei până în Africa de Sud.

Victor Ponta a declarat, luni dimineaţa, pentru MEDIAFAX, că va pleca la Johannesburg, în Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela.

„Luni seara, voi pleca la Johannesburg, pentru a participa la funeralile fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela”, a spus Ponta pentru MEDIAFAX.

Într-un comunicat transmis ulterior de Guvern se arată că prim-ministrul Victor Ponta va merge marţi, 10 decembrie 2013, în Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile naţionale ale fostului preşedinte Nelson Mandela, care vor avea loc pe stadionul FNB din Johannesburg.

Cincizeci şi trei de şefi de stat şi de guvern au confirmat că vor merge în Africa de Sud pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela, a anunţat duminică ministrul sud-african de Externe, Maite Nkoana-Mashabane, citat de AFP.

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a decedat, joi seara, la vârsta de 95 de ani.

Victor Ponta a postat pe Facebook o fotografie din arhiva personală făcută la Robben Island, făcută în celula unde Nelson Mandela şi-a petrecut 18 dintre cei 27 de ani de prizonierat. Poza este însoţită şi de un mesaj al primului ministru.
Robben Island – Acesta este locul în care Nelson Mandela şi-a petrecut aproape 27 ani, după care a avut puterea să ierte şi să construiască o ţară din ruine! Într-adevăr merită omagiul întregii omeniri!„, este mesajul pe care l-a postat pe Facebook premierul Victor Ponta, el alăturându-l unei fotografii făcute în urmă cu mai multă vreme, chiar în celula în care a stat încarcerat primulo preşedinte de culoare al Africii de Sud.

Nelson Mandela, considerat simbol al luptei împotriva apartheidului, a murit joi, la vârsta de 95 de ani, urmând să fie înmormântat sâmbăta viitoare, în satul său natal.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/victor-ponta-in-celula-in-care-nelson-mandela-a-fost-inchis-timp-de-18-ani-foto_113399.html#ixzz2mzDVLRV5