Victor Ponta îl acuză pe Klaus Iohannis de trădare națională: „În sfârșit a ajuns președintele multinaționalelor și al austriecilor!” | EXCLUSIV

Victor Ponta a tras concluziile, după aproape zece ani cu Klaus Iohannis pe scaunul de la Palatul Cotroceni. Fostul premier l-a acuzat pe președinte marți, 15 august, în direct la România TV, de trădare națională. 

15 aug. 2023, 22:15
Victor Ponta îl acuză pe Klaus Iohannis de trădare națională: „În sfârșit a ajuns președintele multinaționalelor și al austriecilor!” | EXCLUSIV

Fostul lider PSD a subliniat cele mai importante episoade din cariera lui Iohannis, care dau de gol scopul fostului primar de la Sibiu.

„(…) Majoritatea au fost chestiuni pur politice, din afara țării, pe care domnul Iohannis mereu le-a servit. 

Anul trecut, domnul Ciolacu a zis că se gândește să pună 1% taxă pe cifra de afaceri la multinaționale. A ieșit imediat domnul Iohannis și a zis că ‘nu e o idee bună’. Au ieșit apoi românii, nervoși cu ‘să nu mai cumpărăm de la austrieci!’, când a fost Schengenul. A ieșit Iohannis și a zis să lăsăm în pace firmele  din Austria. A apărut în februarie Canalul Bâstroe. Ca organizație neguvernamentală nu se poate să nu-ți pui problema că se distruge Delta. A ieșit Iohannis și a spus ‘tăceți din gură cu Canalul Bâstroe!’ (…)”, a declarat Ponta, la România TV.

Victor Ponta: „Umbrărescu, slavă Domnului, a scăpat, dar cred că și el și-a mâncat niște ani din viață”

Afacerile românești sunt puse pe burtă, cu complicitatea lui Iohannis, avertizează Ponta.

„Uitați-vă la primii zece oameni de afaceri români. Ion Țiriac a scăpat nu știu cum… Ceilalți au avut dosare. Uitați-vă la marii constructori din România! Umbrărescu, slavă Domnului, a scăpat, dar cred că și el și-a mâncat niște ani din viață, ceilalți au fost închiși, ca să vină firme străine. 

Uitați-vă la tot ce înseamnă magazine românești! Închise, ca să vină cele străine. 

Aici, asta cu dosarele și unitățile de la Ploiești și alte zone, a fost o strategie foarte clară de a distruge orice fel de rezistență națională și apoi ne mirăm că oamenii sunt supărați, nervoși, că au devenit anti-europeni, pentru că e o contra-reacție”, a mai transmis Ponta.

Victor Ponta: „În ultimii ani, în sfârșit a devenit președintele Austriei, al Ucrainei, al multinaționalelor, nu are nicio treabă cu România!”

Fostul premier a trecut în revistă pozițiile controversate ale lui Iohannis, care au iesterizat opinia publică:

„Iohannis a spus foarte clar: nu vă atingeți de multinaționale, de Austria, de Ucraina. Eu întotdeauna am spus că domnul Iohannis, în ultimii ani, în sfârșit a devenit președintele Austriei, al Ucrainei, al multinaționalelor, nu are nicio treabă cu România! 

În al doilea rând, credeți că pleacă vreo firmă mare din Italia? Nu pleacă niciuna. Nu trebie să privești firmele mari ca pe niște dușmani. Plătesc taxe, impozite, angajați, dar e corect într-o societate să spui ‘ cei care ați câștigat mult în acești ani, cotizați mai mult! Nu vă omor, nu vă scot din România!’. Mi se pare o prostie extremă asta cu naționalizatul.

Dar să-i punem să plătească mai mult într-o perioadă de criză, da. Dar ce facem cu acei bani? Dacă plătim 1,6 milioane de angajați la stat (…) înseamnă că aruncăm banii”, a mai punctat Ponta.

Victor Ponta, despre viitorul președinte al României

Liderul politic susține că noul președinte trebuie să aibă fix calitățile care i-au lipsit lui Iohannis.

„Poate avem și noi voie să ne alegem președintele, după zece ani!

(…) Vreau un președinte român și nu sunt xenofob când spun asta. Vreau să țină cu România, nu cu Austria, nu cu Ucraina, nu cu Germania sau Patagonia… Să spună la Bruxelles ‘am înțeles, dar interesul țării mele nu e acesta și eu mă opun!’. Ceea ce domnul Iohannis nu a făcut niciodată”, a concluzionat Ponta.