Victor Ponta îl dă în judecată pe procurorul DNA Jean Uncheșelu! Fostul premier cere despăgubiri de zeci de mii de euro

Fostul premier al României, Victor Ponta, a decis să îl dea în judecată pe procurorul DNA Jean Uncheșelu pe care îl acuză de abuz în serviciu în dosarul „Turceni-Rovinari”. Politicianul cere despăgubiri de ordinul zecilor de mii de euro, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv în acest caz.

07 feb. 2024, 12:23
Victor Ponta îl dă în judecată pe procurorul DNA Jean Uncheșelu! Fostul premier cere despăgubiri de zeci de mii de euro

Victor Ponta îl dă în judecată pe procurorul DNA Jean Uncheșelu! Victor Ponta spune că procurorul DNA nu a comis o eroare în dosarul ”Turceni-Rovinari”, ci a comis un abuz intenționat la ordinul șefei sale de la acea vreme, Laura Codruța Koveși.

Citește și EXCLUSIV | Victor Ponta: „Bucureștiul e un oraș de care se bate joc. Nicușor Dan e un primar pe care eu l-aș pune să-mi parcheze mașina. Dar ar lovi-o în parcare”

Victor Ponta îl dă în judecată pe procurorul DNA Jean Uncheșelu!

După ce în luna decembrie a anului trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv în dosarul ”Turceni -Rovinari” în care era acuzat de fapte de corupție ce aveau legătură încheierea unor contracte de consultanţă cu termocentrale, Victor Ponta a decis să își caute dreptatea în tribunal și l-a dat în judecată pe Jean Uncheșelu.

Fostul premier al României îi cere procurorului DNA care i-a prejudiciat imaginea timp de opt ani  despăgubiri de zeci de mii de euro.

„Jean Uncheșelu nu a comis o eroare, o greșeală, o interpretare greșită sau a fost indus în eroare de o schimbare de legislație sau o Decizie nouă a CCR – el a comis un abuz despre care știa că e un abuz, a îndeplinit un ordin de la Șefa lui știind de la bun început că ordinul este ilegal și că toți oamenii acuzați sunt nevinovați. Procurorul Uncheșelu a fost și recompensat pentru îndeplinirea acestui ordin abuziv – a fost preluat la Parchetul European de către Doamna Kovesi (cea care i-a dat ordin să facă dosarul contra mea, a lui Sorin Grindeanu și a altor politicieni „incomozi”); primește lunar un salariu de mii de euro din bani europeni – și nu plătește din buzunarul său nimic, plătește Statul Roman că suntem fraieri și lași!” a declarat Victor Ponta în decembrie 2023.

La scurt timp după ce judecătorii ÎCCJ au ajuns la concluzia că faptele de care este acuzat nu este prevăzută de legea penală Victor Ponta a anunțat că și-a mandat avocații pentru a iniția acțiunea în instanță împotriva procurorului, care va începe în următoarele două săptămâni.

„Am decis să-l dau în judecată pentru cei opt ani și jumătate pe care mi i-a luat din viață, sigur, cu statul român în subsidiar. Nu ca o chestie personală, ci vreau să văd la cât apreciază statul român, – poate îmi dă zece lei despăgubiri, poate o sută de lei, poate un milion de lei -, faptul că ai fost dat jos din funcție cu un dosar fals. Am avut sechestru pe bunuri opt ani și jumătate. Vreau să-i iau jumătate din salariul de 10.000 de euro” a mai spus fostul premier la emisiunea Marius Tucă Show.

Citește și Victor Ponta arată vinovaţii în procesul cu Roşia Montană, în care România va pierde o sumă uriaşă: „În orice ţară normală, Cioloş ar fi judecat pentru subminarea economiei naţionale. Iar Iohannis se face că a uitat”