Victor Ponta îl taxează din nou pe Iohannis: „A fost nevoie să moară oameni ca să am Guvernul meu…”

Fostul premier Victor Ponta a comentat, luni, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis din noiembrie anul trecut, când spunea că "a fost nevoie să moară oameni" ca demisia Guvernului "să se producă". "Acea fraza cu "a fost nevoie sa moara oameni ca sa am guvernul meu", eu nu am auzit-o in 25 de ani, la oameni politici cinici", a spus Ponta.

25 ian. 2016, 12:11
Victor Ponta îl taxează din nou pe Iohannis: „A fost nevoie să moară oameni ca să am Guvernul meu…”

Preşedintele Klaus Iohannis declara, în noiembrie 2015, că demisia Guvernului Ponta a venit târziu: „Târziu, foarte târziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”.

Fostul premier Victor Ponta a comentat, luni, la Interviurile DCNEWS, afirmaţiile şefului statului.

Acea fraza cu „a fost nevoie sa moara oameni ca sa am guvernul meu”, eu nu am auzit-o in 25 de ani, la oameni politici cinici, de altfel. Si Traian Basescu este un om politic cinic si multi altii. Nu am auzit-o la niciunul, la nivelul asta. Poate a fost o traducere gresita, dar e groaznica. Ceva mai groaznic nu s-a intamplat. (…)

S-a calcat pe cadavre… Tot ce se intampla in Romania, se intampla pentru ca au murit niste oameni la Colectiv, ceea ce cred ca este o folosire a unei tragedii pentru interese politice. Basescu s-a folosit politic de chestia cu rapitii din Irak, dar sa te folosesti de moartea unor oameni… Eu nu-mi aduc aminte sa mai fi fost folosita moartea unor oameni in scop politic„, a adăugat Ponta.

Fostul prim-ministru crede că adevărul despre tragedia de la Colectiv se va afla abia peste zeci de ani. „Adevărul despre Colectiv, poate peste 26 de ani il vom afla. Cum l-ati aflat si pe cel de la Revolutie”, a conchis oficialul.

Citeşte şi: INCENDIU COLECTIV. Document de sute de pagini pe masa anchetatorilor. Expertiza judiciară a fost finalizată