Victor Ponta intervine în scandalul „Pensiile din PNRR”: „Pe Klaus Iohannis nu-l interesează să negocieze” | EXCLUSIV

Renegocierea PNRR-ului este un subiect închis pentru țara noastră, crede Victor Ponta. Principalul vinovat, Klaus Iohannis, potrivit fostului premier. 

17 feb. 2023, 21:26
Victor Ponta intervine în scandalul „Pensiile din PNRR”: „Pe Klaus Iohannis nu-l interesează să negocieze” | EXCLUSIV

Vineri seara, la România TV, Victor Ponta a comentat pe marginea PNRR, respectiv pensiile militarilor, care au fost declarate la Bruxelles drept pensii speciale. Oficialul de la Palatul Cotroceni nu va îndrăzni să comenteze nici pe acest subiect, crede Ponta.

„PNRR-ul, așa cum a fost el nenegociat de PNR și USR… România a acceptat niște condiții, dar domnul Iohannis nu a scos niciun cuvânt despre ce ar fi bine pentru România: cât din PIB ar trebui să fie pensiile, de exemplu. 

Ce mi se pare grav legat de pensii… Iohannis a avut opt prim-miniștri până acum, urmează al nouălea (n.r. – Marcel Ciolacu, PSD). E prima dată sub conducerea lui Nicolae Ciucă, beneficiar de pensie militară, când în documentele de la UE, pensiile militare sunt pensii speciale. Și-au băgat singuri o grenadă în pantalon, nu știu cum vor face. Cred că pensiile militare nu trebuie tăiate, nu sunt speciale”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

 

Victor Ponta: „Noi nu mai avem economie românească!”

 

De asemenea, fostul premier a mai avertizat că economia României e „în pioneze”, din moment ce companiile străine au ajuns să dețină monopolul în aproape toate domeniile de activitate.

„Pe Iohannis nu-l mai interesează deloc să negocieze. Nu-l văd să se bată pentru România, pentru PNRR. Domnul Ciolacu nu poate să negocieze, nu are calitatea, domnul Ciucă pleacă în mai. 

Noi nu mai avem economie românească, ce s-a mai făcut firmă românească ori se vinde – l-am văzut faimosul Ștefan Mandachi, ori se duce în faliment. 

Aștept prin schimbarea din mai să avem o altă politică economică, altfel nu văd nicio luminiță de la căpatul tunelului, se prăbușește tunelul peste noi”, a mai comentat Victor Ponta la România TV.