Victor Ponta: Intoleranţa, extremismul şi radicalismul se dezvoltă tocmai în zona politică de dreapta

Victor Ponta critică într-o postare pe Facebook ONG-urile care şi-au îndreptat ani la rând atacurile împotriva PSD, pentru ca acum să se trezească ele însele atacate de cineva care se revendică, la fel ca ele, ca fiind reprezentant al societăţii civile. Trimiterea lui Victor Ponta este la marian Munteanu, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei.

15 apr. 2016, 20:43
Victor Ponta: Intoleranţa, extremismul şi radicalismul se dezvoltă tocmai în zona politică de dreapta

„Opinia dlui Marian Munteanu – candidatul PNL la Primaria Generala – despre cei de la GDS, IPP, SAR , ROMANI CRISS ( care si-au permis sa il critice putin dupa ce de peste 10 ani au criticat zi de zi orice initiativa, candidat, primar, parlamentar sau guvern al PSD doar pentru ca era vorba de PSD!!!)

Viata ne aduce situatii chiar mai amuzante decat ne puteam noi inchipui vreodata! 

Update – ca sa fiu foarte clar inteles / NU sunt de acord cu cele exprimate de Dl MM / consider doar ca aceasta situatie este o lectie pt reprezentantii acestor ONG uri care, ducand o lupta partizana si obsesiva doar impotriva PSD , au ignorat faptul ca intoleranta, extremismul si radicalismul se dezvolta tocmai in zona politica de dreapta pe care au sustinut-o neconditionat!”, a scris Victor Ponta pe facebook.

Marian Munteanu, a declarat că nu a făcut niciodată declarații antisemite și că înțelege cel mai bine tragedia Holocaustului, de pe urma căruia a suferit și familia sa, punctând că sunt „indivizi care primesc bănuți și vorbesc în numele Bucureștiului”.

Noi, când vorbeau de euro-atlantism acum 25 de ani, ăia semnau cu Moscova și acum vin ăștia să-mi spună mie că — vezi Doamne — eu sunt adversarul integrării României în UE. Nu le e puțin rușine? Eu am stat la închisoare pentru chestiunea asta. Știți cum am ieșit de la închisoare? Pentru că au venit congresmeni americani, deputați și i-au cerut lui Iliescu să mă elibereze pentru că sunt nevinovat. Tot sunteți cu netul. Puneți mâna și citați netul și vedeți ce declarau congresmeni americani. Pentru că asta am făcut să duc țara asta în UE și în NATO și vin trei indivizi care primesc niște bănuți de nu știu unde și sunt nemulțumiți că niște bugete acum o să dispară și ei spun că vorbesc în numele Bucureștiului. Nu le e rușine puțin?”, a afirmat el.

El a subliniat că nu îl demobilizează acest „atac din partea societății civile”, ci îl amuză, „pentru că se vehiculează prostii”.

Indică o spaimă, spaima că oamenii își dau seama că este foarte probabil ca PNL, în această formulă, să câștige tot, toate sectoarele, Primăria Generală. Cred că oamenii vor înțelege, mai clar, cât de mizerabile sunt anumite zone în care, în pofta de a obține anumite beneficii, și își imaginează că ei reprezintă totul în țara asta și că reprezintă tot și cuvântul lor. Societatea civilă este un organism mult mai vast, sunt zeci de mii de oameni care activează în diferite zone, preocupați de mai binele acestui oraș, și am convingerea că în număr mare vor susține această inițiativă„, a spus Munteanu.

Citeşte şi: Marian Munteanu: Nu am făcut declaraţii antisemite. Înţeleg cel mai bine tragedia Holocaustului