EXCLUSIV | Victor Ponta: „Între Piedone și Nicușor Dan, îl votez pe Piedone. Mi-e simpatic, e om de campanie”

Victor Ponta a dezvăluit pe cine ar vota la Primăria Capitalei, dacă bătălia s-ar da între Nicușor Dan, actualul primar general, și Cristian Popescu Piedone, primarul de la Sectorul 5.

17 mart. 2024, 21:27
EXCLUSIV | Victor Ponta: „Între Piedone și Nicușor Dan, îl votez pe Piedone. Mi-e simpatic, e om de campanie”

Victor Ponta l-a desființat pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, precizând că nu-l va vota, că „e un om limitat”.

„Sunt două variante. E Nicușor Dan, eu nu-l votez, e un om limitat. E, totuși, Bucureștiul și are nevoie de cineva nu ca Nicușor Dan. Am tot așteptat să vină PSD, PNL să zică pe cine au propus. Dar nu au propus pe nimeni, poate propun mâine.

Și a venit și Piedone. De ce mi-e simpatic? A fost primar la două sectoare, la 4 și la 5, oamenii au o părere foarte bună. Seamănă cu cei doi primari pe care românii i-au iubit, Băsescu și Oprescu. Între Piedone și Nicușor Dan, îl votez pe Piedone”, a spus Victor Ponta.

Citește și Marcel Ciolacu, despre candidatul la Primăria Capitalei: ”PSD are un candidat în doamna Firea. Dacă mergem cu un candidat comun, nu va fi nici Firea, nici Sebastian Burduja”

Victor Ponta: „Piedone e om de campanie. Seamănă cu Oprescu și Băsescu”

În opinia fostului premier, Piedone este un om de campanie. „E mereu pe stradă, oamenii vor să-l simtă pe primar”, a spus Ponta.

„Eu și bucureștenii nu suntem ca oamenii din rural care zic. A zis partidul nu știu care să votăm pe X. Noi nu suntem așa. Bucureșteanul zice măi vreau să-l cunosc și eu pe ăla care e primar general. Nu prea au bucureștenii așa mare iubire față de partide. Partidele au făcut numai rău. Asta e situația, e păcat, e cel mai mare oraș al țării. Viața s-a degradat în fiecare zi, vorbesc de trafic. Asta mă afectează pe mine. Pe unii îi deranjează că nu sunt locuri de parcare, că e murdar. Pe mine mă deranjează că nu se digitalizează. Orice bucureștean are acum un telefon, tot mă pui acum să mă duc la primării?

Haosul între Primăria Generală și primăriile de sector. Sunt primării de sector foarte bune, cum e 3, cum e 4. Sunt primării catastrofale, cum e 1, a lui Clotilde. Sigur o să câștige PSD sau PNL. Problema e că mulți primari nici nu mai știu dacă-s la PSD sau la PNL că s-au tot mutat între ei.

Prima condiție pentru candidat să fie votat e să fie cunoscut. Am auzit niște nume, directorul de la Municipal, îl cunosc, e un om foarte bun, dar îl cunosc eu, până să ajungă să-l cunoască oamenii trec alegerile.

Piedone e om de campanie. Seamănă cu Oprescu și Băsescu. Oameni foarte buni, arhitectul X, e greu să meargă pe stradă. Pentru bucureșteni contează, oamenii vor să-l simtă pe primar. La Cluj BOC de ce ia atâtea voturi? E mereu pe stradă, e la festival și dansează, pentru oameni contează asta.

Am o simpatie personală pentru Piedone. El e o victimă. Tragedia de la Colectiv a fost folosită politic să mă dea pe mine jos de la guvern. Domnul Iohannis a folosit tragedia, nu cred că-l interesează prea tare ce s-a întâmplat. Au spus nu putem chiar pe Ponta să-l băgăm la pușcărie. Hai să băgăm pe altul. Dar pe cine? Pe Piedone. Dacă era la tragedia la Cluj, îl băgam pe BOC la pușcărie? Nu. Nu e treaba primarului. La Colectiv nu a avut nicio vină. Că a semnat după ce au semnat toți ceilalți înainte? Păi asta e treaba primarului. E prost sistemul”, a declarat Victor Ponta la RomâniaTV.

Citește și Cristian Popescu Piedone a dezvăluit cine sunt candidații săi de la Primăria Capitalei: „Încercam să facem o alianță electorală”