Victor Ponta, ironic în scandalul gunoaielor: „Bravo! Felicitari votanţilor Doamnei Clotilde! Nu de asta ati votat???”

Clotilde Armand, care a încheiat un nou contract de salubritate cu o firmă extrem de controversată, despre care s-a aflat că a avut legături cu mafia siciliană. Mai mult, şi tarifele sunt mai mari în compraţie cu Romprest.

25 iul. 2021, 12:18
Victor Ponta, ironic în scandalul gunoaielor: „Bravo! Felicitari votanţilor Doamnei Clotilde! Nu de asta ati votat???”

Fostul premier Victor Ponta reacționează cu ironie la informația că primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a semnat un contract controversat cu firma BRAI-CATA, care prestează activitate pe prețuri de șase ori mai mari decât firma Romprest.

Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 continuă. Firma fondată de persoane care au legătură cu mafia siciliană ridică gunoaiele din Bucureşti la preţ mai mare

„Bravo! Felicitari votantilor Doamnei Clotilde! Nu de asta ati votat???”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Clotilde Armand acuza, în trecut, Romprest de prețuri mult prea exagerate. Noile sume lasă cetățenii contrariați.

“Costul salubrizării pentru anul trecut a fost de 266 milioane lei, la care se adaugă facturi de 83 milioane lei aflate în litigiu, ceea ce înseamnă un total de 350 de milioane de lei pe care Romprest consideră normal să îl primească într-un an, rezultă un total de 1 milion de lei pe zi, adică o treime din bugetul Sectorului 1. Noi nu ne putem menține la asemenea costuri”, a spus Clotilde Armand.

Chiar dacă informații au fost contrazise ulterior, de Romprest, care a oferit clarificări în privința costurilor salubrizării, este cel puțin interesant că, deodată, bugetul Sectorului 1 a dat peste și Clotilde Armand are suficienți bani pentru a plăti noile sume, în paralel cu cele ale Romprest.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susținută de USR-PLUS, a încheiat contract cu firma BRAI-CATA, care prestează activitate pe prețuri mai mari decât Romprest.

Spre comparație, Romprest ridică tona de gunoi cu un preț de 103 lei/tonă, în timp ce BRAI-CATA ridică aceeași cantitate de deșeuri cu un preț de 629 lei/tonă.

Măsuri 1 august 2021. Masca rămâne un accesoriu obligatoriu, petrecerile se termina tot la 2.00. LISTA RESTRICŢII

BRAI-CATA a fost fondată de sicilieni acuzați de legături cu Cosa Nostra – este vorba despre Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele și Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia.

Italianul Rosario Raneri (fost polițist) a fost vizat de o anchetă de spălare de bani a Parchetului general, cu Direcția de Investigații Antimafia de la Roma. Raneri a fost acuzat de legături cu Cosa Nostra. El a fost asociat cu Paul Brener, contabilul lui Bernardo Provenzano, un alt personaj acuzat de legături cu mafia și jurnalist al anilor 90.

Din anul 2017, firma BRAI-CATA este deținută de un parter de afaceri al lui Doru Florescu, pe nume Constantin Petrescu, în vârstă de 53 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

Constantin Petrescu a preluat firma în anul 2017, când a ieșit din companie acționarul majoritar de până la acel moment, anume firma de salubritate Urban din Vâlcea. Potrivit documentelor publicate în Monitorul Oficial (Mof), firma Urban a fost acționar majoritar în BRAI-CATA din 27 februarie 2008 până în 23 august 2017.

Conexiunile dintre cele două societăți par să fie foarte puternice: din anul 2007, compania Urban l-a avut administrator pe același Constantin Petrescu. Compania de salubritate Urban se află, în prezent, în insolvenţă, potrivit g4media.

Într-un document al BRAI-CATA din anul 2015, Florescu apare ca ”împuternicit” director al sucursalei din Vâlcea al companiei BRAI-CATA. Conform documentelor din Monitorul Oficial, Constantin Petrescu este asociat cu soţia lui Doru Florescu, Clara, în altă firmă, KTP Pescom SRL.

Clotilde Armand face alte calcule

”Vineri, 23 iulie, Administraţia Domeniului Public Sector 1 a achiziţionat servicii de colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deşeurile necontrolate, cât şi coşurile de gunoi stradale. Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de şantajul operatorului delegat de salubrizare şi achiziţia a fost făcută în regim de urgenţă, preţul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest”, a scris aceasta pe Facebook.

Potrivit primarului, preţul pentru colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare deşeuri necontrolate este 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL, faţă de 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest.


loading...
Partenerii noștri