Victor Ponta, ironii despre schimbarea Avocatului Poporului: „Neaparat trebuie să îl înlocuieşti cu cineva care încalcă Constituţia şi apără Guvernul”

Victor Ponta reacţionează la afirmaţiile fostului ministru al Justiţiei Raluca Prună cu privire la schimbarea Avocatului Poporului, care a spus că Renate Weber nu este deloc credibilă.

17 feb. 2021, 11:41
Victor Ponta, ironii despre schimbarea Avocatului Poporului: „Neaparat trebuie să îl înlocuieşti cu cineva care încalcă Constituţia şi apără Guvernul”
Victor Ponta, ironii despre schimbarea Avocatului Poporului: "Neaparat trebuie să îl înlocuieşti cu cineva care încalcă Constituţia şi apără Guvernul"

Victor Ponta critică noua coaliţie că vrea s-o revoce pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului pentru a numi un om care să apare Guvernul împotriva cetăţenilor.

„Are dreptate Doamna Raluca Pruna ( fost Ministru in Guvernul “Ciolos” daca cumva ati uitat) – nu poti sa lasi in functie in Romania ajului 2021 pe cineva care “apara Constitutia si drepturile cetatenilor” !!! Neaparat trebuie sa il inlocuiesti cu cineva care incalca Constitutia si apara Guvernul impotriva cetatenilor , nu?”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeşte şi: CCR discută miercuri sesizările ÎCCJ şi Avocatului Poporului cu privire la legea prin care evazioniştii scapă doar cu amendă dacă achită integral prejudiciul

Fostul ministru al Justiției din Guvernul tehnocrat, Raluca Prună, a explicat la RFI unde a greșit Avocatul Poporului: ”Am văzut anul trecut că Avocatul Poporului s-a manifestat public pentru a trimite la CCR chestiunea pensiilor speciale sau pentru a pune sub semnul întrebării măsuri luate în perioada aceasta a crizei Covid-19, care se luaseră de altfel în toate statele. Și atunci sigur că respectând și prevederile legii și ceea ce înseamnă instituția Avocatului Poporului, nu poți să nu te întrebi în ce măsură această instituție răspunde cu adevărat, în manifestările ei din timpul mandatului domnului Ciorbea și al doamnei Weber, în ce măsură această instituție răspunde așteptărilor care sunt de la lege cu privire la această instituție”.

 

Ludovic Orban, preşedintele liberalilor şi şef al Camerei Deputaţilor, a anunţat, marţi, că a fost declanşată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului.

„Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură care a fost demarată de grupurile parlamentare ale PNL, în legislatura trecută, dar nu a fost trimisă spre comisiile juridice. Birourile Permanente Reunite au refuzat să deruleze procedurile din legea Avocatului Poporului şi procedurile regulamentare.

Ludovic Orban a explicat că, dincolo de sesizarea PNL în acest sens, există şi o alta depusă de deputatul PNL Florin Roman, care a fost însuşită şi susţinută şi de grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat ale USR PLUS şi ale PNL.

„La baza sesizării se află atât vechea sesizare a grupurilor parlamentare ale PNL, cât şi o sesizare depusă de colegul meu deputatul Florin Roman, care a fost însuşită şi susţinută şi de grupurile parlamentare din Cameră şi Senat ale USR-PLUS şi ale PNL. Comisiile juridice au termen de două săptămâni să analizeze această solicitare și să prezinte un raport care să fie transmis plenului”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

 

Marcel Ciolacu, nemulţumit de înlocuirea Avocatului Poporului. „Dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la CCR”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că în cazul în care parlamentarii din coaliţia de guvernare vor „forţa” schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, social-democraţii vor ataca hotărârea la Curtea Constituţională.

„Renate Weber e o instituţie din instituţiile statului de drept, Avocatul Poporului, CCR. Cum te apuci să ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat şi ataci? Categoric, dacă vor forţa schimbarea doamnei Renate Weber, o să atacăm hotărârea la Curtea Constituţională. Şi categoric, în primul rând mă voi adresa familiei socialiştilor europeni şi nu numai pentru acest atac, până la urmă, la statul de drept. Nu ai justificările necesare să vii cu aşa ceva. Poate am uitat acele ordonanţe date noaptea, fără să ţii seama de drepturile şi libertăţile românilor, încălcând Constituţia.

Nu ai voie, indiferent că e stare de război, că este pandemie, să creezi un asemenea precedent cum a creat preşedintele Iohannis susţinând un partid politic. A depăşit o linie roşie. Renate Weber a venit şi a spus – înţeleg că este pandemie, dar nu depăşiţi linia roşie de încălcare a drepturilor şi libertăţilor”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR 1, conform Agerpres.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Raluca Turcan, anunţ important despre salariile şi pensiile românilor: Aceasta e realitatea! – LIVE TEXT şi VIDEO

Preşedintele PSD a mai precizat că membrii coaliţiei de guvernare consideră că Avocatul Poporului „este un instrument”.

„Este foarte important Avocatul Poporului în această zonă, iar doamna Renate Weber a ieşit şi a atacat toate deciziile, ordonanţele. Presupun că au făcut nişte sondaje de opinie şi au văzut ce personalitate sau ce instituţie să atace şi le-a reieşit din cifre că cea mai vulnerabilă ar fi doamna Renate Weber, care nu este un comunicator, nu e în talk show-uri, ea reprezintă Avocatul Poporului. Ei joacă în continuare tot în logica electorală, nu au nicio treabă cu guvernarea”, a afirmat Ciolacu, potrivit sursei citate.


loading...