Victor Ponta ironizează discursul lui Iohannis: „Aţi înţeles, stimaţi români? Ia mai tăceţi şi acceptaţi!”

Fostul premier al României, Victor Ponta, comentează într-o notă ironică ultima ieșire a președintelui României, Klaus Iohannis, care a spus că problema intrării în Schengen va fi rezolvată pe cale diplomatică.

14 dec. 2022, 21:49
Victor Ponta ironizează discursul lui Iohannis: „Aţi înţeles, stimaţi români? Ia mai tăceţi şi acceptaţi!”

Klaus Iohannis a mai afirmat că nu este de acord cu boicotarea firmelor austriece și nici cu atacarea deciziei privind aderarea la spațiul Schengen din Consiliul JAI la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

„Ati inteles stimati romani ? Ia nu mai protestati contra Austriei – ia nu mai atacati la CJUE decizia cu Schengen – ia mai taceti din gura si acceptati ca un popor care isi alege asemenea conducatori nu are niciun drept!”, a spus Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier nu este singurul om politic care contrează poziţia preşedintelui Iohannis, atât liderul PSD, Marcel Ciolacu, cât şi cel al AUR, George Simion, având declaraţii similare cu ale lui Ponta.

„Este dreptul meu de a avea o opinie, cum e şi dreptul preşedintelui de a avea o opinie. Conform Constituţiei, preşedintele României are atribuţii în ceea ce priveşte politica externă. Îmi menţin părerea, după votul nejustificat al Austriei, al conducătorilor din Austria, nu al austriecilor, împotriva României total nedrept, umilitor faţă de noi toţi, îmi menţin părerea România în acest moment trebuie să procedeze la fel cum a făcut Austria, să-şi exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac”, a afirmat Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Boloș nu e de acord cu boicotarea companiilor austriece: „Calea diplomației este cea înțeleaptă”

Mult mai vehement a fost preşedintele AUR, George Simion, care a intrat în direct la România TV.

„Acum, daca a zis domnul Iohannis, mai rau o sa facem, o sa mergem la toate firmele austriece. Pai parca scapasem de marile imperii, de iobagie, dar tot ni se ia lemnul, ni se ia aurul, toate bogatiile, care merg in Austria, in Olanda, in Germania.

Daca intram in Schengen insemna ca puteam si noi sa vindem ce mai avem, ca nu ne-au furat austriecii chiar tot, ca si asta e munca si lor nu le place munca, sunt lenesi. Am auzit o declaratie a unui parlamentar care spune ca austriecii au gasit in Romania lemn ieftin si un guvern ieftin. Sper sa punem suficienta presiune pe PSD incat sa il lase in sfarsit din brate pe Iohannis, pe Bode, pe Virgil, pe toata clica. Pentru ca in momentul de fata, fara PSD ar cadea tot castelul lui Iohannis din carti de joc.”, a declarat George Simion, la România TV.

Anterior, liderul AUR mai avusese o intervenţie, tot la România TV, chiar de la protestul organizat în faţa Palatului Cotroceni.

„Declaraţiile lui Klaus Iohannis nu-s nişte opinii, ne-a jignit, ne-a umilit şi sper să fie pentru ultima oară. Lumea aici strigă că Iohannis a îngenuncheat poporul, pornind de azi de la votarea unui buget auster că nu sunt bani la buget pentru că profiturile sunt externalizate până la faptul că nici să boicotam nu avem voie.”. a mai declarat Simion.

Citeşte şi: Şoşoacă se dezlănţuie după ce a fost acuzată că a participat la vânzarea Petrom către OMV: „Ne vedem în faţa procurorului, incultelor, agramatelor, saltelelor”