Victor Ponta ironizează USR-PLUS după includerea Roşiei Montane în Patrimoniul UNESCO: „Nu vrem bani din redevenţe, impozite, taxe, investiţii, salarii. Nu suntem nişte pârliţi, cum sunt China, Rusia, Australia, SUA şi Canada”

Fostul premier Victor Ponta, în mandatul căruia s-au organizat ample manifestații împotriva exploatării aurifere de la Roşia Montană, reacționează ironic după includerea zonei în patrimoniul UNESCO.

27 iul. 2021, 18:55
Victor Ponta ironizează USR-PLUS după includerea Roşiei Montane în Patrimoniul UNESCO: „Nu vrem bani din redevenţe, impozite, taxe, investiţii, salarii. Nu suntem nişte pârliţi, cum sunt China, Rusia, Australia, SUA şi Canada”

Victor Ponta a scris pe pagina sa de Facebook că României nu îi trebuie bani din exploatări aurifere pentru că „nu suntem noi niste parliti cum sunt China, Rusia, Australia, SUA si Canada”.

„Ok – am inteles ! USR PLUS au obtinut inca o “victorie pentru istorie” ! Nici macar Romania nu va mai putea sa isi exploateze resursele naturale ( asa s-a si cerut in editorialul publicat zilele acestea la Budapesta). Cu adevarat “o victorie istorica”. De fapt nici nu vrem bani din redevente, impozite, taxe , investitii , salarii …. Nu ne trebuie noua ca nu suntem noi niste “parliti” cum sunt China, Rusia, Australia, SUA si Canada ( am pus doar primele 5 tari din topul exploatarii aurului)!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Ponta a mai scris în mesajul său, în aceeași notă ironică, că așteaptă ca USR PLUS să câștige și procesul intentat României de RMGC.

Victor Ponta: „Cred că cei mai fericiţi sunt cei de la RMCG şi de la Budapesta”

„Acum sper ca USR PLUS sa castige si procesul international de la Washington( asa au spus)! Si daca, cumva, Doamne Fereste, prin absurd, din vina “pesedistilor” si a “coruptiei”, se pierde procesul – sunt convins ca banii datorati de Romania vor fi platiti direct din salariul lor de Domnii Ciolos, Barna, Gotiu & Co (ca doar nu ii dau tot de la romani)! O “victorie pentru istorie” – la fel ca “victoria din 23 August a Revolutiei sociale si nationale, antifasciste si antiimperialiste”

PS – cred ca cei mai fericiti sunt acum cei de la RMGC – de multi ani au renuntat in mod real la ideea de a exploata ei (era clar ca nu vor putea) – din acest motiv au mers in proces doar pe ideea de despagubiri. Probabil la fel de fericiti cei de la Budapesta care considera ca este aurul lor – nu al romanilor! Dar ii rezolva USRPLUS si pe ei!”, a mai scris Ponta.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă „creștere economică bazată doar pe investiții, nu pe consum” în România


loading...
Partenerii noștri