Florin Cîţu anunţă „creștere economică bazată doar pe investiții, nu pe consum” în România

Premierul Florin Cîţu a anunţat, pe Facebook, mai multe "premiere" în domeniul economic. "România se dezvoltă sănătos, pe principii liberale!", a spus şeful Guvernului.

27 iul. 2021, 12:19
Florin Cîţu anunţă „creștere economică bazată doar pe investiții, nu pe consum” în România

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, că investiţiile publice au crescut cu 32,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020. De asemenea, şeful Executivului a transmis că România a înregistrat şi „o altă premieră”: „creștere economică bazată doar pe investiții, nu pe consum”.

„Investițiile publice au crescut: 21,35 de miliarde de lei în primele 6 luni din 2021, cu 32,4% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020. Românii trebuie să știe: investim în România!

Citeşte şi: Premierul Cîţu ameninţă cu REMANIEREA Guvernului şi acuză USR-PLUS de „fake news”

O altă premieră: în primul trimestru din 2021, avem o creștere economică bazată doar pe investiții, nu pe consum. România se dezvoltă sănătos, pe principii liberale!”, a spus premierul Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Estimări şoc ale analiştilor financiari: curs de 5,02 lei / euro şi rată medie a inflaţiei de 4,11%. Indicele ROBOR la 3 luni va creşte la 2,17%

Florin Cîţu: „Până în 2024 nu vor crește taxele în România”

Florin Cîţu are din nou veşti bune pentru români. La Comisia Europeană se discută principii, ținte referitaoare la unde vrem să ducem sistemul de pensii în România în următorii ani, unde vrem să ducem sistemul de salarizare, sistemul de taxe. În primul rând am spus și Comisia a agreat că nu vom crește taxe în România în acest guvern, până în 2024 nu vor crește taxele în România. În ceea ce privește pensia, am spus foarte clar că va fi o reformă a pensiilor, dar principiul care este agreat cu Comisia Europeană în unele forme este simplu – de sustenabilitate. La fel și pe sistemul de salarizare în care performanța să fie remunerată în sistemul public”, a declarat Florin Cîțu referitor la reforma în sistemul de pensii.

Șeful Executivului a precizat că acestea sunt atributele guvernului, respectiv să se ajungă la un sistem de pensii sustenabil și la un sistem de salaraizare bazat pe performanță.

Florin Cîţu explică de ce nu s-a investit în România până acum: În 2028 vom avea peste 150 de miliarde de euro investiţi în economie. Investitorii ne-au ocolit până acum din cauza legislaţiei neclare

Întrebat dacă va fi gata la finalul acestui an legea pensiilor finalizată, Cîțu a precizat că: „S-ar putea să fie o parte din reforma pensiilor, reforma pensiilor nu înseamnă doar o lege, înseamnă mai multe lucruri. Cred că reforma pensiilor ca în orice stat include mai multe proiecte de lege și acte normative în următorii ani, nu doar anul acesta”, a explicat premierul.


loading...