Victor Ponta își anunță retragerea din politică după rezultatele alegerilor parlamentare: E timpul pentru familie!

Victor Ponta se retrage de pe scena politică, după înfrângerea partidului său de la alegerile parlamentare de duminică.

07 dec. 2020, 01:37
Victor Ponta își anunță retragerea din politică după rezultatele alegerilor parlamentare: E timpul pentru familie!

Victor Ponta, liderul Pro România, a anunțat că renunță la cariera politică, la doar câteva ore de la aflarea primelor rezultate pentru alegerile parlamentare.

„Mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alături în acest proiect. Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări. Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalți!
NEVER GIVE UP !”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Pro România, partidul lui Victor Ponta, nu a reușit să treacă pragul electoral de 5%, potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor parlamentare oferite de Biroul Electoral Central.

Astfel, după numărarea voturilor din 90,63% din secții, Pro România a înregistrat un scor de 4,36%.

PSD a reușit cel mai bun rezultat, având 31,04% din voturi, fiind urmat de PNL, cu 25,92% și USR, cu 14,83%. Apoi, urmează AUR – 9%, UDMR – 6,48%, PMP – 4,83% și, în cele din urmă, Pro România, cu 4,36%.

Citește și Rezultate oficiale BEC alegeri parlamentare 2020: PSD câştigă scrutinul, după numărarea a peste 90% din voturi! Social-democraţii au obţinut 31,2% din voturi

Victor Ponta, după aflarea rezultatelor exit poll: „Stăm la masă cu orice partid care vrea binele României. În afară de UDMR”

Declarația șefului Pro România de a renunța la viața politică i-a luat prin surprindere pe mulți, în contextul în care, la scurt timp după rezultatele exit-poll, spunea că partidul său va ajunge în Parlament.

„Aș vrea să mulțumesc tuturor românilor care au votat. Prezența foarte mică este un semn de întrebare pentru toți cei care am candidat.

Din datele pe care le avem, Pro Romania va fi în Parlament, acum depinde doar de numărătoare, pentru că partidele mici mereu au probleme la numărătoare. De acum depindem de cei 18.500 de colegi ai mei din secţiile de votare!

Dacă vor fi probleme, legitimitatea Parlamentului și viitorului guvern vor fi sub semnul întrebarii. Sper să nu fie probleme.

Dacă vom fi în noul parlament, trebuie să văd care vor fi colegii care mă vor însoți în Parlament și de mâine ne pregătim pentru ce avem de făcut în perioada următoare.

Le mulțumesc și le urez succes celor 18.500 de colegi ai mei din sectiile le de votare și, încă o dată, tuturor românilor care au ieșit la vot!”, a declarat Victor Ponta la scurt timp după rezultatele exit-poll.