Rezultate alegeri parlamentare 2020. Victor Ponta, după aflarea rezultatelor: „Stăm la masă cu orice partid care vrea binele României. În afară de UDMR”

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a susţinut un discurs la sediul partidului imediat după aflarea rezultatelor parţiale ale alegerilor parlamentare. Fostul prim ministru a declarat că este nevoie de atenţie maximă la numărarea voturilor, deşi datele iniţiale arată că Pro România a reuşit să treacă pragul electoral.

06 dec. 2020, 21:36

Rezultate alegeri parlamentare 2020. Preşedintele Pro România, Victor Ponta a avut un discurs precaut, chiar daca dupa toate datele, Pro Romania a indeplinit pragul electoral, si a avertizat asupra importantei numararii voturilor, indemnandu-si colegii din sectiile de votare sa fie vigilenti.

„As vrea sa multumesc tuturor romanilo care au votat. Prezenta foarte mica este un semn de intrevbare pentru toti cei care am candidat.

Din datele pe care le avem, Pro Romania va fi in parlament, acum depinde doar de numaratoare, pentru ca partidele mici mereu au probleme la numaratoare. De acum depindem de cei 18.500 de colegi ai mei din secţiile de votare!

Daca vor fi probleme, legitimitatea parlamentului si viitorului guvern vor fi sub semnul intrebarii. Sper sa nu fie probleme.

Daca vom fi in noul parlament, trebuie sa vad care vor fi colegii care ma vor insoti in parlament si de maine ne pregetim pentru ce avem de facut in perioada urmatoare.

Rezultate alegeri parlamentare 2020. PSD şi PNL la egalitate

Le multumesc si le urez succes celor 18.500 de colegi ai mei din sectii le de votare si, inca o data, tuturor romanilor care au iesit la vot!”, a declarat Victor Ponta.

„Stau sa numaram si sa pazim pepenii, pentru ca stiti ca in Romania se pleaca cu sacul, se numara cu tableta. Din datele pe care le avem acum, suntem in parlament, dar daca ne culcam acum, pana maine s-ar putea sa nu mai fim.

Faptul ca e cea mai mica prezenta la vot din 1989, daca se mai si anuleaza sau se fura o multime de voturi, va fi o safcina imposibila pentru parlament si guvern sa se impuna in fata oamenilor, pentru ca nu vor avea legitimitate.

Pana sa fac aliante, vreau sa vad mandatele, sa vad cine intra alaturi de mine. Pentru ca la partidele mici e un sistem mai complicat. Eu ma tin de cuvant, discut cu oricine vrea sa faca ceva bun pentru Romania, nu su UDMR.

Toate partidele care au intrat in Parlament, dupa ce terminam de numarat, este normal sa discutam cu ele, pentru ca suntem intr-o situatie de criza si in patru ani trebuie sa o scoatem tara din criza.

Mi-e foarte greu sa spun acum cine va fi desemnat premier, dar cred in continuare ca in acest an am avut o guvernare foarte rea si trebuie un guvern mult mai bun.

In 2009 eu cred ca a castigat Mircea Geoana si ne-am trezit cu Basescu presedinte,, in 2016 ne-am trezit cu PMP in parlament. Eu sunt convins ca am facut peste 5%, dar ne vom trezi sub, dacă nu pazim votul.

Eu sunt convins ca nici in acest an si nici in 2016 partiduletul lui Basescu nu a facut 5%, dar viata ne-a demonstrat ca nu e important cine voteaza, ci cine numara voturile. Sper totusi ca de data asta sa scapam.

Este clar unde se vor duce voturile lui Basescu. Eu nu le-am vandut inainte, dar Basescu sigur le-a vandut dinainte si e clar cui, dar eu cred ca nu le are.

Am vorbit si cu domnul Ciolacu sa fie si cei de la PSD atenti, suntem si noi atenti, ca sa nu se fure.”, a spus Victor Ponta la Romania TV.

Rezultate alegeri parlamntare 2020. Pro România face pragul electoral

Camera Deputaţilor

PNL: 28%

PSD: 28%

USR: 16,3%

UDMR: 6,2%

AUR: 5,8%

Pro Romania: 5,7%

Senat

PNL: 28,3%

PSD: 28,3%

USR-PLUS: 16,8%

UDMR: 6,4%

Pro România: 6,3%

AUR: 5,9%

Citeşte şi: Exit-poll SOCIOPOL – ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Egalitate PSD-PNL. Surpriza totală a scrutinului din 6 decembrie


loading...