Victor Ponta, la Olimpiadă. Premierul a luat parte la recepţia Reginei dată în onoarea JO 2012 VIDEO

Printre participanţii la fetivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra se află şi premierul Victor Ponta. Prim-ministrul şi soţia sa, Daciana, au luat parte la recepţia organizată de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham. Înainte de a merge la Buckingham, premierul a fost prezent, alături de vedetele sportului românesc, la inaugurarea Casei Olimpice a României de la Londra. Victor Ponta şi Daciana Sârbu i-au susţinut pe sportivii români, din tribune, la difilare.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 15:53

Regina Marii Britanii a oferit o recepţie pentru cei 120 de şefi de stat şi de guvern prezenţi la deschiderea Jocurilor Olimpice. La evenimentul desfăşurat la Palatul Buckingham a participat şi premierul României, Victor Ponta.

Spectacolul care fi în atenţia întregii planete a costat peste 27 de milioane de euro. Pe parcursul competiţiei, care va dura până pe 12 august, peste 10.000 de sportivi vor concura pentru medaliile olimpice, în peste 300 de probe. România participă la 15 discipline, cu 103 sportivi.

Factura Jocurilor olimpice se anunţă extrem de piperată. Ea ar atinge 11,5 miliarde de euro, de aproape patru ori mai mult decât suma estimată iniţial. Acestei sume i se adaugă alte peste 6 miliarde de euro alocate îmbunătăţirii transporturilor publice din Londra. Regatul Unit va desfăşura cel mai impresionant dispozitiv de securitate de după război: 13.500 de militari, 12.000 de poliţişti, 13.200 de agenţi de pază şi 3.000 de voluntari. Acestora li se adaugă un adevărat arsenal ce include avioane de război, nave ale marinei şi rachete sol-aer. 70.000 de voluntari sunt mobilizaţi pentru Jocurile Olimpice, dintre care 10.000 numai pentru ceremonia de deschidere.

Londra găzduieşte pentru a treia oară Olimpiada, după ediţiile din 1908 şi din 1948. Pentru realizarea celor 4.700 de medalii de la Jocurile Olimpice şi Paralimpice au fost folosite opt tone de aur, argint şi cupru, provenind din Mongolia şi din Statele Unite.