Victor Ponta: M.A.I. este un minister important, însă decizia aparţine PNL

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, după demisia de joi a ministrului Radu Stroe de la şefia Internelor, că nu există încă o propunere pentru preluarea portofoliului, însă această trebuie să vină din partea PNL.

24 ian. 2014, 08:45
Victor Ponta: M.A.I. este un minister important, însă decizia aparţine PNL

Conducerea PNL va face o propunere, dar, evident, o să discutăm, pentru că este un minister foarte important. Am discutat cu Antonescu să avem săptămâna viitoare şi o discuţie, conform protocolului de funcţionare al USL, însă decizia aparţine conducerii Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Victor Ponta.

Ministrul Radu Stroe şi-a dat demisia, joi după-amiază, la trei zile de la tragedia aviatică produsă în Munţii Apuseni. Interimatul la Minister este asigurat de vicepremierul Gabriel Oprea.

Joi, Radu Stroe a fost chemat la premier după ce şeful Guvernului a avut o discuţie cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria. La finalul discuţiilor, Radu Stroe şi-a depus demisia din funcţia de ministrul al Internelor.

La câteva ore de la anunţul demisiei, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a lui Radu Stroe şi documentul prin care Gabriel Oprea preia interimatul la Ministerul de Interne.

Citeşte şi Ministrul Stroe: Îmi reproşez că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia aviatică de la Cluj VIDEO