Victor Ponta: M-am gândit la demisie. Ar fi o trădare faţă de cei care m-au ales

Premierul Victor Ponta a declarat, după ce a aflat că este inculpat în dosarul Turceni-Rovinari, că a luat în calcul şi a cântărit ideea demisiei de la şefia Guvernului, însă a ajuns la concluzia că acest lucru ar însemna trădarea votanţilor săi.

13 iul. 2015, 19:16
Victor Ponta: M-am gândit la demisie. Ar fi o trădare faţă de cei care m-au ales

„La Guvern lucrurile stau in felul urmator. Nu sunt de neinlocuit, dar sunt niste proiecte puse in aplicare si care trebuie sa fie duse la bun sfarsit. În al doilea rând, eu am fost votat, împreună cu Crin Antonescu, ca să guvernăm, dar am fost votați și ca să nu mai ajungă ăia pe care i-am dat jos, adică Ungureanu, Predoiu, Boagiu, Ialomițianu, toată gașca. Daca imi dau demisia inseamna ca dau tara celor care au distrus-o inainte de 2012. Plecarea mea pentru a veni exact aceea care au distrus tara ar fi o tradare”, a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Întrebat pe cine ar propune din coaliţia de guvernare pentru funcţia de prim-ministru, în cazul în care s-ar retrage de la fruntea Guvernului, Victor Ponta a reiterat numele lui Călin Popescu Tăriceanu.

„L-as sustine pe Calin Popescu Tariceanu daca m-as retrage. Este presedintele Senatului si este un presedinte al Senatului foarte bun, onorabil. Nu am ajuns la concluzia ca numai eu pot fi prim ministru, dar predarea pe tava a celor care au distrus Romania inainte de 2012 ar fi o tradare”, a mai precizat Victor Ponta.

Citeşte şi Victor Ponta: Am pus la dispoziţie apartamentul meu pentru sechestru

„M-am gandit la partid, cu bune si cu rele. Am gasit imediat o formula pentru ca cei aflati acum la conducere pot foarte bine sa conduca din punct de vedere politic partidul pentru ca din toamna incep pregatirile pentru alegerile locale si de la anul pentru parlamentare”, a mai precizat Ponta.

Citeşte şi ŞEDINŢĂ a coaliţiei. Victor Ponta NU demisionează. „Mergem în continuare în coaliţie” VIDEO

Premierul a precizat că nu mai este preşedinte al PSD, afirmând că munca în echipa nu presupune că Victor Ponta să fie lider.

„Nu mai sunt presedinte al PSD. Colegii mei se intalnesc miercuri sa aleaga un presedinte interimar pentru a stabili un CEx pentru cand vor avea loc alegeri. PSD este un partid care in 25 de ani are a avut cativa lideri puternici – Ion Iliescu, Adrian Nastase – si isi va gasi in continuare lideri. Am incredere ca si Rovana Plumb si ceilalti colegi pot sa conduca partidul cu mine alaturi. Nu am avut niciodata mentalitatea ca daca eu nu sunt capitanul echipei, ma supar si plec. Pot sa fiu um membru, pot sa stau si sa stau pe banca, important este sa mergem inainte”, a mai specificat Victor Ponta.