Victor Ponta: Mă lipsesc de expertiza lui Băsescu în negocierile cu FMI

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că ştie cum a negociat Traian Băsescu cu FMI în 2010, când actualul şef de stat "a mărit TVA cu cinci procente şi a tăiat salariile şi pensiile", el arătând că se lipseşte de experienţa acestuia în negocierile cu FMI.

08 nov. 2013, 18:22
Victor Ponta: Mă lipsesc de expertiza lui Băsescu în negocierile cu FMI

După ce Traian Băsescu a cerut, vineri, Guvernului să renegocieze acordul cu FMI şi Banca Mondială şi s-a oferit să ajute Executivul cu experienţa sa, premierul Victor Ponta a spus că preferă să se lipsească de ajutorul şefului statului.

„Doamne fereşte!”, a spus Ponta, când a fost rugat să comenteze spusele preşedintelui şi oferta acestuia de colaborare pentru obţinerea unui nou acord cu FMI şi Banca Mondială.

„Eu ştiu cum a negociat domnul preşedinte Băsescu în 2010, când a tăiat pensiile şi salariile şi a mărit TVA. Acum văd că propaganda e cu taxe. Care taxe? Nu am mărit nici TVA, nici cota unică. Ori Traian Băsescu a mărit TVA cu cinci procente şi a tăiat salariile şi pensiile. Aşa expertiză, mă lipsesc, ca să fiu sincer”, a adăugat Ponta.

Preşedintele Băsescu consideră că negocierea Guvern – instituţii financiare internaţionale a fost „de proastă calitate”, care nu dă şanse economiei româneşti, astfel că roagă Guvernul să ia în calcul posibilitatea de a renegocia cu FMI şi Banca Mondială, el punându-şi la dispoziţie experienţa.