Victor Ponta merge luni la Cotroceni

Liderul PSD Victor Ponta a declarat că va fi prezent, luni, la cea de-a treia rundă de consultări de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

16 apr. 2015, 09:00
Victor Ponta merge luni la Cotroceni

Victor Ponta se va prezenta luni la consultările cu președintele Klaus Iohannis însoțit de o delegație a PSD.

„Voi merge la ora 10,00, împreună cu delegația PSD”, a declarat premierul Victor Ponta joi, la plecarea de la evenimentul de prezentare a raportului de activitate a Consiliului Concurenței pe 2014.

Întrebat despre temele care urmează să fie abordate în cadrul întâlnirii cu șeful statului, președintele PSD a răspuns că acest lucru va fi comunicat după întâlnirea de la Cotroceni.

„Luni le discutăm cu președintele”, a spus Ponta.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat, de asemenea, pentru Agerpres, participarea unei delegații a formațiunii pe care o conduce la consultările cu președintele Klaus Iohannis de luni, de la Cotroceni. Punctele de vedere ale UDMR vor fi făcute publice după finalizarea consultărilor cu președintele Iohannis.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, consultări cu partidele pe 20 aprilie pe tema parlamentarilor penali şi a legii electorale

Administrația Prezidențială a anunțat joi că președintele Klaus Iohannis invită luni la Palatul Cotroceni partidele și formațiunile parlamentare la consultări referitoare la stadiul legislației electorale și procedurile parlamentare de încuviințare a cererilor justiției.

„Luni, 20 aprilie, președintele României, domnul Klaus Iohannis, invită la Palatul Cotroceni partidele și formațiunile politice reprezentate în Parlamentul României, în vederea unor consultări referitoare la stadiul legislației electorale, inclusiv cel al reglementărilor necesare asigurării dreptului de vot al românilor care trăiesc în afara granițelor. Pe agenda consultărilor se vor mai afla discuții referitoare la procedurile parlamentare de încuviințare a cererilor de urmărire penală, reținere, arestare sau percheziție a membrilor Parlamentului, precum și alte teme de interes public”, a precizat Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, consultările vor începe la ora 10,00 cu Partidul Social Democrat, urmând ca șeful statului să se întâlnească cu Partidul Național Liberal (ora 11,00), Uniunea Națională pentru Progresul României (ora 12,00), Partidul Conservator (ora 15,00), Uniunea Democrată Maghiară din România (ora 16,00), Grupul parlamentar al Minorităților Naționale (ora 17,00).