„Ipocrizia ucide, nu corupția sau prostia”, spune Ponta, criticând dur atât coaliția de guvernare, cât și opoziția. El acuză că toate partidele parlamentare, inclusiv AUR, primesc bani publici în schimbul pasivității lor politice, într-un sistem în care „unii se prefac că guvernează, iar alții că fac opoziție”.
„IPOCRIZIA UCIDE ! Nu coruptia, nici prostia – doar ipocrizia!
Hai că facem mare tambalau am scăpat de Anastasiu, care dădea lunar șpagă din banii firmei sale unei angajate de la ANAF.
Și rămânem cu Guvernul care dă șpagă din banii noștri tuturor partidelor din Parlament (inclusiv AUR), ca să nu fie deranjat. Unele partide se prefac că susțin guvernarea, altele se prefac că fac opoziție – cam cum se prefăcea doamna de la ANAF că face controale.
Am o întrebare: acum că se mărește TVA-ul cu 2%, oare nu ar trebui să crească proporțional și „șpaga” pentru partide?Dacă tot merge domnul Președinte cu low-cost, merită susținuți și liderii de partide obișnuiți cu private jet”, scrie Ponta pe Facebook.
Vicepremierul demisionar Dragoș Anastasiu a spus și-a luat „câteva zile de gândire” înainte să ia o decizie în scandalul în care este implicat, pentru a reflecta „asupra celei mai bune decizii”.
„Am luat câteva zile de gândire înainte să ies, în urma a tot ce s-a întâmplat în spațiul public la adresa mea. Am luat zile pentru a reflecta asupra celei mai bune decizii pe care trebuie să o iau pentru a nu periclita Guvernul Romîniei„, a declarat Anastasiu.
El a spus că în continuare premierul Ilie Bolojan este „ferm și determinat” și că este nevoie de reforme, pentru că situația bugetului „e una dură, tensionată”.
„Ne îndreptăm spre 10 din PIB. A fost nevoie de o frână de mână trasă brusc ca să nu fim încadrați la Junk. Sigur că această frână a lovit în multe categorii. Nimeni nu își dorește să afecteze sporurile, bursele, studenții, pensiile. Un lucru nedorit, dar necesar și util în a evit degradarea la Junk. Acum trebuie să mergem mai departe cu planul de reformă. Planul 2 are legătură cu lipsa de echitate, risipa și eficiența. Sun măsuri în sănătate, măsuri de eficientizare a companiilor de stat din România. Aici am apărut eu în joc, într-un grup de lucru”, a mai spus Anastasiu.
Anastasiu a mai vorbit de cele 1.337 de companii de stat, „câteva foarte performante, unele pe linia de plutire și multe cu probleme”.
„E un loc sensibil, cu multe sinercuri, un loc ca și cum calci pe un mușuroi, pe un viespar. Ăsta e momentul în care pe mine s-au pus toate reflectoarele. Atunci când deranjezi, lumea reacționează. Ăsta e motivul pentru care au plecat multe atacuri asupra mea”, a mai declarat fostul vice-premier, în conferinţa de presă în care şi-a anunţat demisia.
Vicepremierul Dragoș Anastasiu a explicat duminică întreg contextul dosarului în care este implicat „ca martor”.
„Aveam de ales între faliment sau să dau curs șantajului”, a mai spus acesta.