Victor Ponta: Mihai Chirica a avut curajul şi a ales corect cetăţenii Iaşiului şi nu pe Dragnea

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat vineri că Mihai Chirica preferă să rămână independent, deşi are "anvergura unui lider", apreciind totodată faptul că primarul Iaşiului a avut curajul "să aleagă cetăţenii care l-au votat şi nu pe Dragnea".

RomaniaTV.net
12 oct. 2018, 14:04
Victor Ponta: Mihai Chirica a avut curajul şi a ales corect cetăţenii Iaşiului şi nu pe Dragnea

Aflat la Iaşi pentru a lua parte la un congres regional al Pro România, Ponta a făcut câteva precizări în contextul în care primarul ieşean a fost invitat şi a participat la eveniment.

„Cu domnul Chirica vorbesc ceea ce vorbesc şi cu foarte mulţi primari cu care m-am văzut în ultima perioadă. Majoritatea sunt, desigur, primari aleşi în 2016 sau înainte, de la PSD, oameni care sunt prinşi la mijloc între interesul cetăţenilor pe care îi servesc şi interesul de partid a lui Dragnea. Domnul Chirica a avut curajul şi a ales corect, din punctul meu de vedere, cetăţenii Iaşiului şi nu pe Dragnea. Alţi primari, precum cel de la Buzău au zis „domnule, eu nu-s cu Dragnea, sunt cu oamenii din Buzău”. Primarul de la Târgu Jiu, care nu e ales la PSD, a spus la fel: „vreau să fac treabă pentru locuitori” , a declarat Ponta.

Liderul Pro România a admis că încearcă să-l convingă pe primarul Iaşiului să se înscrie în Pro România, adăugând, pe de altă parte, că acesta ar putea rămâne independent, pe modelul lui Sorin Oprescu, fostul edil al Capitalei.

„Cred însă că primarul Iaşiului, domnul Mihai Chirica, are o şansă mai mare decât atât, să facă nu doar lucruri pentru municipiul Iaşi, dar să reprezinte mult mai mult interesele Moldovei şi să reprezinte mult mai mult partea aceasta şi spirituală, dar şi cea economică, de infrastructură, cu Chişinăul şi cu Cernăuţiul. Îl sprijin în toate aceste proiecte. A spus şi el că înţelege că „politica nu poţi să o faci la nesfârşit ca independent”. Faptul că a fost prezent, azi, înseamnă că avem proiecte comune şi gândim într-un mod asemănător. Şi mai înseamnă ceva: şi eu şi domnul primar, nici nu a reuşit Dragnea să ne cumpere cu funcţii, deşi oferte am avut, nici nu a reuşit să ne sperie. Din ce în ce mai mulţi, după cum vedeţi, din PSD şi dinafara PSD, nici nu se vând pentru funcţii, nici nu se sperie ameninţările lui Dragnea”, a declarat Victor Ponta.

Mihai Chirica a spus că „democraţia se bazează pe partide serioase” şi că la un moment se va înscrie într-o formaţiune politică.

„Rămâne să vedem şi care este partidul cel mai favorabil Iaşiului”, a precizat Mihai Chirica.

Mihai Chirica a fost exclus din PSD în luna februarie, din cauza criticilor aduse în mod public la adresa liderului social democraţilor, Liviu Dragnea, dar şi a unor membri din guvern.