Pensii majorate în 2013. Ponta: Indexarea este prevăzută în programul nostru de guvernare

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Guvernul îşi propune să crească pensiile în anul 2013. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a confirmat că există mai multe variante de creştere a pensiilor, urmând ca procentajul exact al creşterii să se ştie după elaborarea bugetului.

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 09:03
Pensii majorate în 2013. Ponta: Indexarea este prevăzută în programul nostru de guvernare

Marian Câmpeanu a declarat la România TV că pensiile se vor majora în 2013, dar nu poate avansa încă o cifră.

Noi o să facem categoric o majorare a pensiilor începând cu 1 ianuarie. Am făcut mai multe calcule, bugetul pe anul viitor nu este încă definitivat, de aceea nici nu se poate afirma încă o cifră. De asemenea vom avea o discuţie cu FMI. După ce toate prevederile pe care dorim să le includem în bugetul pe anul viitor se vor încadra în deficitul pe care trebuie să-l avem atunci se va putea anunţa şi cifra respectivă”, a spus Mariana Câmpeanu.

Ministrul a precizat că nu poate spune dacă pensiile vor creşte cu 5% sau cu un alt procent întrucât nu ştie toţi parametrii de construcţie a bugetului.

Întrebat dacă indexarea pensiilor este prevăzut în programul de guvernare pe care USL îl va lansa joi, premierul Victor Ponta a răspuns: „Sigur că da, e vorba de aplicarea legii adoptată de fosta majoritate parlamentară, pe care şi noi am susţinut-o.”