Ponta: Nimeni nu va pierde vreun leu din pensie în urma deciziei Curţii Constituţionale

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că "nimeni nu va pierde vreun leu din pensie" în urma deciziei Curţii Constituţionale, de recalculare, anunţând, totodată, că pensiile vor fi indexate, anul viitor, cu 3,76 la sută.

01 nov. 2013, 10:50
Ponta: Nimeni nu va pierde vreun leu din pensie în urma deciziei Curţii Constituţionale

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că pensiile vor fi indexate în 2014 cu un procent care depăşeşte inflaţia, şi anume cu 3,76 la sută.

Şeful Executivului a vorbit şi despre problema celor 200.000 de pensionari ale căror pensii au fost calculate greşit. Ponta a anunţat că urmează să se stabilească exact ce pensii trebuie recalculate în urma deciziei Curţii Constituţionale, însă a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea.

Citeşte şi Victor Ponta: Toate pensiile vor creşte în 2014 VIDEO

Încercăm şi vedem acum în baza deciziei Curţii Constituţionale ce pensii trebuie să recalculăm. Vreau doar să asigur un lucru. Dacă va fi cazul să recalculăm, sigur dăm banii, daca ne cere Curtea să tăiem, nu voi fi de acord şi vom găsi o altă soluţie legislativă astfel încât absolut nicio pensie să nu fie scăzută. Aplic cu bună credinţă şi cu bună voinţă orice idee a Curţii Constituţionale. Îmi pare foarte rău că o să fie o nouă procedură. Voiam să transmit că nimeni nu va pierde niciun leu din pensie în urma acestor decizii„, a explicat Victor Ponta.

Citeşte şi Aproximativ 200.000 de pensii calculate greşit. Află cum vor fi recuperaţi banii