Victor Ponta: Toate pensiile vor creşte în 2014 VIDEO

Primul ministru Victor Ponta a declarat, luni seară, la România TV, că toate pensiile vor fi indexate în 2014 cu rata inflaţiei, admiţând că anterior s-a exprimat greşit când a spus că nu toate salariile şi pensiile vor fi majorate cu 3,75%. Guvernul nu a găsit însă soluţie pentru ca şi toate salariile să crească, ci se gândeşte doar la majorarea veniturilor mici.

RomaniaTV.net
28 oct. 2013, 20:36

„A fost o eroare a mea. Eu mă refeream la salarii şi am spus din greşeală şi de pensii. Apoi am vorbit cu doamna Câmpeanu care mi-a spus că există o decizie a CCR din 2010 potrivit căreia pensiile nu pot fi indexate decât cu acelaşi procentaj deoarece au la bază principiul contributivităţii”, a declarat Victor Ponta.

Prim-ministrul a dat asigurări că reducerea de buget de la Ministerul Muncii nu va afecta plăţile pe care acesta trebuie să le opereze până la sfârşitul anului. „La Ministerul Muncii au fost bania alocaţi, dar neutilizaţi. Sunt bani economisiţi, precum cei economisiţi pentru că ne-am împrumutat mai ieftin de pe pieţele externe”, a precizat şeful Guvernului.

Acesta a mai spus că nu este un lucru neobişnuit ca ultima rectificare bugetară din an să fie negativă pentru mai multe ministere. „La ultima rectificare din an sunt sume care evident nu se mai pot cheltui până la sfârşitul anului. Este un lucru obişnuit la toate guvernele”,

Anterior, primul ministru Victor Ponta afirmase că salariile şi pensiile nu vor fi majorate pentru anul viitor cu acelaşi procent, ci ţintit către persoanele cu venituri mici şi anumite categorii speciale.

Guvernul anunţase anterior că există resurse bugetare pentru indexarea pensiilor cu un procent bazat pe inflaţia de anul trecut, de 3,75%.


loading...