Victor Ponta: „Noroc cu Rareş Bogdan, că am aflat că doamna Violeta Alexandru merge să viziteze doar ce trebuie să vadă”

Victor Ponta a fost invitatul lui Victor Ciutacu, în emisiunea Punctul Culminant de la România TV, acesta comentând situaţia românilor plecaţi la muncă în Germania şi greşelile guvernului Orban din timpul stării de urgenţă şi de alertă.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 18:43
Victor Ponta: „Noroc cu Rareş Bogdan, că am aflat că doamna Violeta Alexandru merge să viziteze doar ce trebuie să vadă”

Referitor la romanii ajunsi in Germania la munci agricole si tratati ca sclavi sau inselati, preşedintele Pro România a anunţat crearea unei comisii parlamentare de anchetă, care să verifice firmele româneşti care au intermediat plecarea românilor.

„Exista directive europene, dar in acest caz, cei mai multi dintre romanii plecati au semnat niste contracte pe scara autobuzului cu firme romanesti de ocupare a fortei de munca. Asta inseamna ca doamna Alexandru trebuia sa trimita inspectia muncii la acele firme romanesti, care au trimis oamenii. Noroc cu Rares Bogdan, ca am aflat ca doamna Alexandru merge sa viziteze doar ce trebuie sa vada.

Bine ca s-a votat in parlament crearea unei comisii de ancheta care sa verifice toate firmele astea. Nu-mi fac iluzii de dosare penale, ca e clar ca au protectie, dar macar oamenii sa stie.

Citeşte şi:  

Am vazut ca dupa o luna de scandal, dupa ce am facut comisia de ancheta, ministerul de Externe a pus la dispozitie un charter pentru aducerea romanilor. Cine il plateste, tot romanii ajunsi acolo si inselati, sau il platim din banii firmelor care stau inchise?

Oamenii pot sa-si faca ei dreptate. In 2014, guvernul pe care eu l-am condus a organizat prost alegerile din diaspora, mi-am asumat greseala si am pierdut alegerile, iar ministrul Corlateanu a si sarit DNA pe el. Acum, cand se intampla lucruri mult mai grave, se exporta romani, ma asteptam ca domnul Iohannis, care atunci m-a criticat intens, sa iasa si sa zica si de guvernul Orban. Tot PSD-ul e de vina si acum?”, a declarat fostul prim ministru.