Victor Ponta: Nu am avut reproşuri pentru miniştrii care au plecat din guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că nu are nimic să le reproşeze celor care nu se mai află în noua formulă guvernamentală, acesta arătând că vechea echipă a fost una 'performantă', drept dovadă stând rezultatele acesteia.

14 dec. 2014, 20:03
Victor Ponta: Nu am avut reproşuri pentru miniştrii care au plecat din guvern

Nu am avut niciun fel de reproş de făcut pentru cei care nu mai sunt în noua formulă. Oricum, împlinesc aproape trei ani de prim-ministru, nu m-aţi auzit vreodată criticând în public vreun ministru. Dacă am ceva de spus… Bineînţeles că am nemulţumiri la adresa tuturor, în diverse momente, dar ideea de echipă guvernamentală este nu de a te duce la televizor să îţi critici miniştrii (…) Realmente, a fost o echipă performantă prin rezultate„, a declarat Ponta, la România TV.

Prim-ministrul a arătat că noua echipă guvernamentală va trebui să dovedească, în perioada 2015-2016, că poate fi chiar mai bună decât cea veche, cu atât mai mult cu cât aceasta are şi un avantaj.

Citeşte şi Guvernul Ponta IV. Cine sunt noii miniştrii

Mai e un lucru, şi aici e în avantaj noul guvern. 2015 nu mai e an electoral. Fără presiunea electorală, reforme care au fost întârziate, măsuri mai radicale uneori, mai puţin populare, se pot lua totuşi mai uşor„, a spus Ponta.

În ceea ce priveşte faptul că Liviu Dragnea nu mai deţine funcţia de vicepremier, Ponta a explicat că, în acest caz, a fost vorba despre o organizare strict politică.

În plus, domnul Dragnea, dincolo de activitatea de la Guvern, pe care şi-o continuă la Ministerul Dezvoltării, va avea cu siguranţă un rol important politic în reforma pe care vreau să o facem în cadrul PSD„, a afirmat premierul.