Ponta: Nu este oportună suspendarea lui Băsescu. După alegeri, nu cred că va merge pe conflict

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la România TV, că o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu nu este oportună şi a arătat că nu crede că şeful statului va merge pe "soluţie de conflict" după alegerile parlamentare şi că acesta va numi premierul de la USL dacă uniunea câştigă majoritatea absolută în Parlament.

RomaniaTV.net
31 oct. 2012, 19:54
Ponta: Nu este oportună suspendarea lui Băsescu. După alegeri, nu cred că va merge pe conflict

Teza unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu, lansată de Dan Voiculescu, nu este considerată oportună de liderii USL, în contextul alegerilor parlamentare care vor avea loc peste mai puţin de şase săptămâni.

Premierul Victor Ponta a comentat în exclusivitate, la emisiunea Ultima oră,  la România TV eventualitatea unei noi suspendări a şefului statului. „Nu cred că va avea loc o nouă procedură de suspendare, pentru că pe 9 decembrie trebuie neapărat să câştigăm alegerile cu o majoritate aboslută, iar în condiţiile în care USL va avea majoritatea absolută în Parlament, bazându-mă pe ceea ce am vorbit şi cu partenerii noştri internaţionali, nu cred că se va merge pe o soluţie de conflict. Adică dl. Băsescu să nu recunoască votul şi  să-l numească premier pe Vasile Blaga sau pe Mihail Neamţu. Cred că, fără prea multă plăcere, va numi prim-ministrul de la USL care are majoritate absolută”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă se va opune suspendării lui Traian Băsescu în condiţiile în care vor exista presiuni din USL pentru organizarea unui referendum pe 9 decembrie, Ponta a răspuns: „Dacă Traian Băsescu nu mai face nimic prin care să încalce Constituţia, nu cred că este oportun să vorbim acum despre suspendare. Sigur, nu pot anticipa poziţiile domnului Băsescu şi în funcţie de acestea voi lua o decizie„.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat luni seară, la Antena 3, că o a treia suspendare a lui Traian Băsescu ar trebui făcută în perioada imediat următoare astfel încât referendumul pentru demitere să aibă loc concomitent cu scrutinul din 9 decembrie.

„Traian Băsescu trebuie să fie din nou suspendat, să avem referendumul când mergem la vot la alegerila parlamentare, pe 9 decembrie, iar data de 10 decembrie să fie data când Traian Băsescu nu mai este preşedintele României”, a spus Voiculescu, adăugând că, în caz contrar, Băsescu va desemna un premier din rândul USL pe care să-l controleze şi prin intermediul căruia să distrugă Uniunea.