Victor Ponta nu mai vrea alegeri parţiale înainte de 2016

Prim-ministrul Victor Ponta a spus că nu vor fi organizate alegeri parţiale pentru ocuparea posturilor de primar şi de preşedinte de consiliu judeţean vacante datorită mai multor considerente, printre care apropierea alegerilor la termen, în vara anului 2016 şi numărul relativ redus al acestor posturi vacante.

26 ian. 2015, 13:16
Victor Ponta nu mai vrea alegeri parţiale înainte de 2016

Facem alegeri în fiecare săptămână? România nu trebuie să stea tot timpul în alegeri„, a apreciat Victor Ponta răspunzând unei întrebări legate de vacanţa unor posturi alese în administraţia locală.

Al doilea argument invocat de Ponta împotriva conocării de alegeri parţiale a fost acela că acum sunt pe cale să înceapă discuţiile legate de reforma electorală şi nu ar fi oportun ca alegerile pentru posturile vacante să se facă pe o lege pe cale de a fi modificată.

În plus, durata mandatului noilor aleşi locali ar fi cu puţin peste un an. „Poate reuşim să schimbăm legea şi să facem alegeri parţiale pentru un mandat de patru ani. Să tot organizezi alegeri pentru un an de zile… De muncit când mai muncim?„, a spus premierul

În al patrulea rând, numărul locurilor vacante ar fi mai mic decât cel vehiculat în presă. „Din punct de vedere juridic, sunt foarte puţine locuri de preşedinte de consiliu judeţean şi de primar care sunt libere. De exemplu, la consiliile judeţene sunt Cluj, Vâlcea şi Neamţ. Din punct de vedere politic, PSD-ului i-ar conveni pentru că ar câştiga cel puţin două din trei„, a explicat Ponta.