Victor Ponta nu se întoarce în PSD! Corina Crețu: „Pro România candidează singur la alegerile europarlamentare cu Ponta cap de listă”

Victor Ponta a închis definitiv capitolul PSD și se pregătește de alegeri. Partidul Pro România candidează singur la alegerile europarlamentare, iar lista este deschisă chiar de către fostul premier al României.

13 ian. 2024, 19:01
Victor Ponta nu se întoarce în PSD! Corina Crețu: „Pro România candidează singur la alegerile europarlamentare cu Ponta cap de listă”

Victor Ponta nu se întoarce în PSD! Biroul Executiv Naţional al Pro România a decis sâmbătă ca formaţiunea să participe cu liste proprii la alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna iunie.

Citește și Victor Ponta îl desființează pe Jean Uncheșelu după ce a fost achitat în dosarul politic fabricat de acesta: „A comis un abuz despre care știa că e un abuz”

Victor Ponta nu se întoarce în PSD!

Lista pentru alegerile parlamentare este deschisă de către președintele partidului, Victor Ponta, semn că acesta nu mai are de gând să revină în PSD.

„Astăzi a avut loc prima întâlnire a Biroului Executiv Naţional al Pro România. Hotărârea noastră rămâne clară, de a candida singuri pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, cu Victor Ponta cap de listă, iar eu voi fi pe poziţia a doua. Judeţele au fost solicitate să transmită propunerile de candidaţi pentru Parlamentul European. Suntem un partid social-democrat, cu oameni profesionişti care pot face faţă la provocările actuale, începând cu criza energetică, explozia preţurilor, problemele fermierilor, ca şi contextului internaţional legat de Ucraina şi conflictul din Orientul Mijlociu. În contextul politic actual ne putem consolida şi ridica. Avem 2.500 de aleşi locali, primari, viceprimari şi peste 1.000 de consilieri locali, care sunt convinsă că vor să facă numai bine pentru semenii şi comunităţile lor”, a declarat europarlamentarul Corina Creţu.

Corina Crețu a subliniat că în acest an poporul român are misiunea de a-și alege oamenii care să le reprezinte interesele în interiorul Uniunii Europene și în Parlamentul European.

„Personal sunt speriată de ideea antieuropeană a unor partide care militează mai mult sau mai puţin voalat pentru marginalizarea ţării noastre în Uniunea Europeană, ca şi de curentele extremiste din Vestul Europei. Dacă acestea se vor coagula, nu vor aduce decât prejudicii cetăţenilor est-europeni, inclusiv celor români. România este membru al Uniunii Europene, un statut câştigat nu uşor, dar care nu a fost fructificat pe deplin. Depinde de poporul român să îşi aleagă oamenii care să le reprezinte interesele în interiorul Uniunii Europene, în Parlamentul European”, a punctat Corina Creţu.

Citește și George Simion, dezvăluiri din culisele întâlnirii de taină cu Victor Ponta: „Dorea o alianță politică cu noi, dar am refuzat-o”